Ticker

6/recent/ticker-posts

Η καρδιά στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αλιάρτου χτυπά Ευρωπαϊκά

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου συμμετέχει εδώ και δύο χρόνια σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα πολυμελούς σχολικής σύμπραξης μαζί με άλλες 9 χώρες στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος COMENIUS. To θέμα του προγράμματος είναι σχετικό με τα πουλιά και το φυσικό περιβάλλον  (LITTLE BIRD-LITTLE TALE)και ολοκληρώνεται με την επίσκεψη όλων των χωρών στον Αλίαρτο κατά το διάστημα 7-14 Ιουνίου. 

Τη Δευτέρα όλες οι συνεργάτιδες χώρες με τους εκπροσώπους τους θα είναι στο σχολείο μας για να γνωρίσουν το χώρο μας και να περιηγηθούν στις τάξεις μας.  Εκεί θα δουν τις δουλειές των παιδιών που έγιναν σε συνεργασία με τα παιδιά των άλλων χωρών. 
Την Πέμπτη  θα παρακολουθήσουν χορευτική παράσταση από τα παιδιά στο προαύλιο του σχολείου.
Το πρόγραμμα τις υπόλοιπες μέρες περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και φυσικά τοπία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δουλέψαμε με τους μαθητές μας αυτά τα δύο χρόνια. 
Η συμμετοχή ενός σχολείου σε τέτοιας σημασίας συμπράξεις βοηθά στην διεύρυνση του ορίζοντα σκέψης μαθητών και εκπαιδευτικών, φέρνει κοντά την εκπαιδευτική κοινότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο , αναδεικνύει τη δημιουργικότητα των παιδιών και προβάλλει το σχολείο μας διεθνώς. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για μας και μια σημαντική ανατροφοδότηση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σίγουρα θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη συμμετοχή μας και σε επόμενα προγράμματα.
Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα. Σας περιμένουμε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και ώρα 9.00π.μ. στο σχολείο μας.

                         ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Δάσκαλος Τμήματος Ένταξης

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΟΥΛΑ: Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια