Ticker

6/recent/ticker-posts

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Συγγραφέας: Βασίλειος Αραβαντινός 
Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, με τα μοναδικής πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας έργα λόγου και τέχνης, υπήρξε διαχρονικά η βασική πηγή έμπνευσης και το θεμέλιο της πολιτιστικής ανάτασης του δυτικού κόσμου. Τα ελληνικά μουσεία, στην πλειονότητά τους αρχαιολογικά, στεγάζουν ανεκτίμητα τεχνουργήματα της αρχαίας Ελλάδας.

Από το 1997, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank EFG υπό την αιγίδα και το συντονισμό του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση εκδίδουν κάθε χρόνο έναν τόμο αφιερωμένο σε ένα αρχαιολογικό μουσείο, με σκοπό τη δημιουργία μιας σειράς λευκωμάτων που, με την επιστημονική εγκυρότητα και την αισθητική τους προσέγγιση, συμβάλλουν στη βαθύτερη γνώση και κατανόηση των επιμέρους σελίδων της ιστορίας του ελληνικού πολιτισμού.




Τη δωδέκατη προσθήκη στην σειρά «Ο Κύκλος των Μουσείων» αποτέλεσε ο τόμος Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Θηβών που παρουσιάστηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 2010,  συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανάδειξης του πλούτου του μουσείου. 
Η εν λόγω έκδοση περιλαμβάνει έργα από την Παλαιολιθική έως και την Βυζαντινή περίοδο, εκ των οποίων πολλά απεικονίζουν θεούς, ήρωες αλλά και καθημερινούς ανθρώπους της εποχής, παρουσιάζοντας στον αναγνώστη την τέχνη της Βοιωτίας, η οποία εμπλούτισε σημαντικά τόσο την Ελληνική τέχνη όσο και την ιστορία και μυθολογία της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια