Ticker

6/recent/ticker-posts

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ: Τι λένε τα έως τώρα σχόλια στη διαβούλευση του ΥΠΕΠΘ.

Από τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν έως τώρα στη διαβούλευση για τα μηχανογραφικά δελτία, προέκυψε ότι ένας αριθμός μαθητών επιθυμεί να επιλέξει τα δυο επιστημονικά πεδία που δικαιούται αφού αποκτήσει πρώτα γνώση της βαθμολογίας τους.
Σχετικά με το επιχείρημα ότι δεσμεύεται η δήλωση τους στην επιλογή δυο επιστημονικών πεδίων, ο υφ. Παιδείας Γιάννης Πανάρετος , αρμόδιος για τις πανελλαδικές εξετάσεις , θεωρεί ότι υπάρχουν οι παρακάτω λύσεις: "


Α) Ο υποψήφιος να δηλώσει τμήματα ή σχολές που επιθυμεί από όλα τα επιστημονικά πεδία βάση των μαθημάτων που θα εξεταστεί.Περισσότερα για τη διαβούλευση και τα σχόλια μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Για παράδειγμα
ένας υποψήφιος θεωρητικής κατεύθυνσης εάν δηλώσει να εξεταστεί ως μάθημα 6ο Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και ως 7ο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας θα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει σχολές ή τμήματα του 1ου, 2ου, 4ου και 5ου Επιστημονικού πεδίου.
Υποψήφιος τεχνολογικής κατεύθυνσης εάν δηλώσει να εξεταστεί ως 6ο μάθημα Γενικής Παιδείας στη Βιολογία θα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει σχολές ή τμήματα του 2ου, 3ου και 4ου Επιστημονικού πεδίου.
Β) Εφόσον οι δηλώσεις προτιμήσεων των υποψηφίων σε σχολές ή τμήματα στα Επιστημονικά πεδία πραγματοποιηθεί με την προαναφερόμενη πρόταση μπορεί να κληθούν οι υποψήφιοι μετά τη γνωστοποίηση των βαθμολογιών να οριστικοποιήσουν τις επιλογές με ανώτατο αριθμό τμημάτων από τα επιστημονικά πεδία επιλογής τους.
Σε κάθε περίπτωση, δηλώνει ο υφ. Παιδείας, παρακολουθούμε με προσοχή όλα τα επιχειρήματα αλλά και τις αγωνίες που διατυπώνονται, όπως και την παραπάνω, γι' αυτό άλλωστε κάνουμε την διαβούλευση  
Περισσότερα για  τη διαβούλευση και τα σχόλια στο θέμα αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ  
Πηγή: Esos ".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια