Ticker

6/recent/ticker-posts

Ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του «Καλλικράτη» όχι όμως για τον νέο δήμο Αλιάρτου.

Aναζητώντας τους λόγους της υπερχρέωσης πολλών OTA, η απάντηση είναι μάλλον απλή και την παραδέχονται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις στην πλειοψηφία τους οι αιρετοί: το κακό σύστημα διαχείρισης και η έλλειψη οικονομικού σχεδιασμού και ελέγχου.


"Παράλληλα, «αγκάθι» υπήρξε και το υπερπλεονάζον προσωπικό, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου δύο δήμοι με παρόμοιο αριθμό κατοίκων και ανάλογες αρμοδιότητες εμφάνιζαν αποκλίσεις στον αριθμό υπαλλήλων, που άγγιζαν ακόμη και το 100%. 
Aμαρτίες του παρελθόντος θα κληθούν να πληρώσουν από πρώτης Iανουαρίου οι νέες δημοτικές αρχές. 

Όλα αυτά βέβαια δεν αφορούν τον νέο μας δήμο γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών ο Αλίαρτος (υπόλοιπο δανείου 5298 Ευρώ)και με λίγα προβλήματα σχετικά ο πρώην δήμος Θεσπιέων (205646 Ευρώ)΄΄ακουμπούν'' τα φωτεινά παραδείγματα εκείνων των δήμων που δεν έχουν καθόλου δάνεια. 
Ως εκ τούτου οι προϋποθέσεις για ένα καλό ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής υπάρχουν.
Υπάρχει μεγάλο πεδίο παρεμβάσεων με μηδαμινά κόστη και για το οποίο στο παρελθόν έχουν γίνει αρκετές διαδικτυακές συζητήσεις. ".

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Αυτά είναι τα στοιχεία δανεισμού και τι χρωστάει ο κάθε Δήμος από δάνεια. Σαφώς σε αυτή την εικάνα δεν φαίνεται τι ανοικτούς λογαριασμούς έχει κάθε δήμος, απλήρωτους προμηθευτές κλπ.από υλικά που έχουν αγοραστεί, καύσιμα κλπ. Αυτά τα στοιχεία των λογαριασμών συν τους δανεισμούς δίνουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Και ελπίζω να μην υπάρχουν εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλώς όρισες.
    Συμφωνώ με τον σχολιασμό σου.
    Αν υπάρξουν επίσημα στοιχεία που αφορούν το σκέλος που έθιξες θα δημοσιευτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή