Ticker

6/recent/ticker-posts

Άλμα Ζωής

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Άλμα Ζωής» είναι ένας πανελλήνιος σύλλογος γυναικών που ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού.
Ιδιαιτερότητά του; Οι εθελόντριές καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι γυναίκες με καρκίνο του μαστού. 
Η Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης 
Η Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης, 2108253253 είναι μια εμπιστευτική πηγή πληροφόρησης και στήριξης που απευθύνεται τόσο στη γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού, όσο και στα μέλη της οικογένειας της. 
Η Γραμμή Στήριξης στελεχώνεται από ψυχολόγο - ψυχοθεραπεύτρια του Συλλόγου, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συνομιλίας με εκπαιδευμένες εθελόντριες. Στόχος της είναι κάθε γυναίκα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος να έχει τη δυνατότητα έστω και τηλεφωνικά, να εκφράσει και να συζητήσει θέματα όπως: * τη δυσκολία της να αποδεχθεί τη διάγνωση 
* τα συναισθήματά και τις ανησυχίες της 
* το πώς και αν θα ενημερώσει τα παιδιά, τους συγγενείς και τους φίλους της 
Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 10:00 μέχρι και τις 18:00. 
Τα προγράμματα 
Ο σύλλογος «Άλμα Ζωής» οργανώνει διάφορα προγράμματα για να βοηθηθούν πιο άμεσα οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Δεν απευθύνεται μόνο σε αυτές αλλά και σε μέλη των οικογενειών τους. 
Η διάγνωση του καρκίνου του μαστού άλλωστε είναι μια οικογενειακή υπόθεση. Το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης υλοποιείται από τους έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Συλλόγου. 
Πιο συγκεκριμένα στοχεύει: 
* στην άμεση αντιμετώπιση της κρίσης που επιφέρει η διάγνωση καρκίνου μαστού 
* στη διαχείριση δυσάρεστων συναισθημάτων (άγχος, φόβος μετάστασης, φόβος θανάτου, κατάθλιψη),
* στην αποδοχή της νέας εικόνας σώματος, στην προσαρμογή στις νέες συνθήκες ζωής 
* στην εκπαίδευση σε δεξιότητες για την επίτευξη καλύτερης ποιότητας ζωής. Υπάρχουν επίσης προγράμματα για συμβουλευτική ζεύγους που στοχεύουν στη βελτίωση της σχέσης των συντρόφων και στην καλύτερη επικοινωνία τους. Η ομάδα διαχείρισης άγχους, ηομάδα στήριξης γυναικών υπό χημειοθεραπεία, ηομάδα στήριξης γυναικών με μετάσταση βρίσκονται πάντα στις υπηρεσίες όσων τις έχουν ανάγκη.
Σεμινάρια ΑποφασίΖΩ γιατί ΓνωρίΖΩ  
Είναι σημαντικό για μια γυναίκα με διάγνωση καρκίνου του μαστού να έρθει σε επαφή με μια άλλη γυναίκα που πέρασε την ίδια εμπειρία πριν από χρόνια. Ο Σύλλογος φροντίζει να ενημερώνει τα μέλη του, αλλά και κάθε γυναίκα με καρκίνο του μαστού για θέματα που την αφορούν μέσα από τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια που υλοποιεί με τίτλο «ΑποφασίΖΩ γιατί ΓνωρίΖΩ». 
Πρόκειται για τρίωρα σεμινάρια, στα οποία ειδικός επιστήμονας εμβαθύνει στο εκάστοτε θέμα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, έτσι ώστε να διευκολύνεται η συζήτηση μεταξύ ειδικού και γυναικών. Η πρόληψη είναι το παν 
Στην Ελλάδα η συχνότητά του καρκίνου του μαστού έχει αυξηθεί σημαντικά και υπολογίζεται σε 4.500 νέες περιπτώσεις ετησίως. Στόχος του συλλόγου είναι να αυξηθεί το ποσοστό έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, ώστε να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια. Η γνώση άλλωστε είναι το πρώτο βήμα. 
Το «Άλμα Ζωής» οργανώνει πανελλαδικά εκστρατείες ενημέρωσης του γυναικείου πληθυσμού σε συνεργασία τόσο με δημόσιους όσο και με ιδιωτικούς φορείς. 
Στις επιστημονικές ενημερωτικές ομιλίες συμμετέχουν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων όπως χειρουργός μαστού ή ειδικός ακτινοδιαγνώστης μαστού, ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός όπως και πολλοί άλλοι. Επιπλέον υπάρχουν προγράμματα εκπαιδευτικών σεμιναρίων που έχουν διαδραστικό χαρακτήρα και συντονίζονται από έμπειρους Ψυχολόγους - Ψυχοθεραπευτές. 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου http://www.almazois.gr
flowmagazine

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια