Ticker

6/recent/ticker-posts

Φωτοβολταϊκά: επιφυλάξεις της ΡΑΕ για τον κορεσμό των δικτύων της ΔΕΗ

H Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μέσω επιστολής του προέδρου της Ν. Βασιλάκου αμφισβητεί τη μεθοδολογία με την οποία η ΔΕΗ χαρακτήρισε κορεσμένα τα δίκτυα δεκαέξι νομών της χώρας. Ζήτησε παρόλα αυτά το “πάγωμα” της υποδοχής νέων αιτήσεων για φωτοβολταϊκά, αλλά και περαιτέρω διευκρινήσεις από την Επιχείρηση για τους τεχνικούς περιορισμούς που λαμβάνει υπόψη.
Η ΡΑΕ σημειώνει ακόμη... πως, δεδομένου ότι η ΔΕΗ θεωρεί πως «θα υπάρξει κορεσμός δικτύων και αδυναμία ικανοποίησης αιτημάτων με εύλογο κόστος και χρόνο υλοποίησης των έργων σύνδεσης», θα πρέπει επίσης να διευκρινίσει ποιο θεωρεί ως εύλογο κόστος και χρόνο. Παράλληλα, απευθύνει ερώτημα προς τη ΔΕΗ αν έχουν ληφθεί υπόψη οι δυνατότητες εκτέλεσης μικρής κλίμακας επενδύσεων που θα αύξαναν σημαντικά τη δυνατότητα απορρόφησης ενέργειας από τα δίκτυα (π.χ. αναβάθμιση γραμμών, εγκατάσταση συσκευών αντιστάθμισης αέργου ισχύος, χρήση ρυθμιστών τάσης, κ.α.) 
 Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ, θα έπρεπε να χαρακτηριστούν ως κορεσμένα (και να σταματήσει η υποδοχή νέων αιτήσεων) τα δίκτυα των νομών Βοιωτίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας και Λακωνίας. 
econews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια