Ticker

6/recent/ticker-posts

Ποια επαγγέλματα βρίσκονται στον προθάλαμο της απελευθέρωσης

Συζητείται σήμερα, Παρασκευή, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα. 
Κατά την προηγούμενη ανάγνωση του νομοσχεδίου τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν υποδεχθεί με επιφυλάξεις πολλές εκ των διατάξεων, εστιάζοντας την κριτική τους στην απουσία καταλόγου των επαγγελμάτων που θα «απελευθερωθούν». Ωστόσο, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) συνέλεξε τις τελευταίες ημέρες από τα συναρμόδια υπουργεία πληροφορίες για 500 επαγγέλματα που βρίσκονται στον προθάλαμο της απελευθέρωσης. 
Περίπου 350 από αυτά αναμένεται να δεχθούν τον Ιούνιο δραστική αλλαγή των όρων που διέπουν την άσκησή τους. Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει ήδη καλέσει τους επαγγελματικούς κλάδους που εκτιμούν ότι θίγονται να δηλώσουν εντός τεσσάρων μηνών τις αντιρρήσεις τους, ζητώντας εξαίρεση. 
Αν η εξαίρεση δεν γίνει δεκτή τότε από το τέλος Ιουνίου θα αρθούν μία σειρά από περιορισμοί. 
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος την προηγούμενη εβδομάδα στην απουσία καταλόγου των επαγγελμάτων που θα απελευθερωθούν απάντησε πως ένας τέτοιος κατάλογος, θα δημιουργούσε ενδεχομένως πρόβλημα δικαίου. 
«Τα επαγγέλματα είναι πολύ κοντά και αν κάποιο δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο, θα εξαιρείτο.
Αν τα υπουργεία κρίνουν αναγκαίο έναν τέτοιο κατάλογο, θα το κάνουν. 
Όλα τα άλλα, είναι προφάσεις για να μην κάνουμε αυτό που ζητά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία», είχε τονίσει στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. 
Δείτε εδώ  σχετική λίστα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια