Ticker

6/recent/ticker-posts

Λιβύη:Μακελειό στην επιχείρηση CSAR του F-15Ε

Για "ανθρωπιστικούς" λόγους πολυβόλησαν και σκότωσαν "κατά λάθος" έξι Λίβυους αμάχους οι Αμερικανοί κατά την διάρκεια της επιχείρησης CSAR, ανάκτησης του πληρώματος του F-15Ε που έπεσε στην περιοχή της Βεγγάζης.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης ένα από τα αμερικανικά ελικόπτερα που διεξήγαγε την έρευνα, σκότωσε με το πολυβόλο του τους 6 Λίβυους χωρικούς την ώρα που υποδέχονταν τα αμερικανικά ελικόπτερα!
Την είδηση αυτή μετέδωσε η βρετανική Daily Telegraph, η οποία θεωρείται πως διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, με το βρετανικό ΓΕΕΘΑ. Προηγουμένως η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία είχε αρνηθεί να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. 
Ο φόνος 6 αμάχων σε αυτή την περιοχή προκαλεί ερωτήματα από τη στιγμή που εξαρχής δηλώθηκε από επίσημα χείλη πως τους δυο πιλότους τους περιέθαλψαν φιλικά προσκείμενοι αντικαθεστωτικοί οι οποίοι άλλωστε ελέγχουν την περιοχή. 
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα ο ένας εκ των δύο πιλότων είχε σηκωμένα ψηλά τα χέρια του και φώναζε «οκ-οκ», απευθυνόμενος στους κατοίκους που έσπευσαν στον χώρο όπου έπεσαν με τα αλεξίπτωτα. Πρόκειται για κατοίκους οι οποίοι είχαν περισυνελέξει τους δύο πιλότους, δηλαδή ήταν με την πλευρά των επαναστατών! 
Εν Όψει Αλίαρτος:Η έρευνα και διάσωση μάχης (CSAR) αποτελεί μια από τις πλέον επικίνδυνες και δύσκολες αποστολές στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Επίσης είναι θέμα τιμής να ανακτήσεις τους πιλότους σου.( με όποιο κόστος)Τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στο Ιράκ αποδείχτηκε ότι η ανάκτηση ενός πιλότου που καταρρίφθηκε σε εχθρικό έδαφος αποτελεί μια εξαιρετικά λεπτή στρατιωτική επιχείρηση, με αστάθμητους παράγοντες και μηδαμινά περιθώρια λάθους. 
Για τον λόγο αυτό, μέρα ή νύχτα, ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες με σύγχρονο εξοπλισμό και νεύρα από ατσάλι αναλαμβάνουν να πετάξουν μέχρι την καρδιά του εχθρού, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το απροσδόκητο. Αποστολή τους; Να εντοπίσουν και να ανακτήσουν σώο από το εχθρικό έδαφος οποιονδήποτε χειριστή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Η εκτέλεση αποστολών έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR) αποτελεί μια εξαιρετικά πολύπλοκή διαδικασία η οποία χαρακτηρίζεται από μικρά χρονικά περιθώρια, υψηλό ρίσκο και απαίτηση συνδρομής ενός αριθμού εναέριων μέσων, προκειμένου να μεταφερθεί και να υποστηριχθεί η ομάδα των διασωστών-καταδρομέων τόσο κατά τη φάση της διείσδυσης όσο και κατά τη φάση της απαγκίστρωσης από την εχθρική ενδοχώρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια