Ticker

6/recent/ticker-posts

Σενάρια διαστημικών αποστολών για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου - Μαθητικός διαγωνισμός

3ΕΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ 
ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΠΑ Αθήνα 10/01/2011 ΣΕΝΑΡΙΑ………….ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνογερμανικη Αγωγή και τον Αστρονομικό Φοιτητικό Σύνδεσμο Ε.Κ.Π.Α διοργανώνουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικού Σεναρίου . 
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και στοχεύει στο να αναδείξει τις γνώσεις και τις πληροφορίες που έχουν οικειοποιηθεί οι μαθητές για την επιστήμη των διαστημικών αποστολών και τη δομή του Σύμπαντος. Οι μαθητές μπορούν να εκφραστούν μέσω διαφόρων τρόπων (κείμενο, παράσταση, μουσική, video, προσομοιώσεις, κ.λ.π.).
Όλες οι παρουσιάσεις θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από καινοτόμες προσεγγίσεις, πλούσιο ψηφιακό υλικό και να περιέχουν τις απαρραίτητες συνδέσεις με το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου. Θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες παρουσιάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου αντίστοιχα.
Οι τρείς πρώτες για κάθε κατηγορία θα βραβευτούν με χρηματικά ποσά. 
Ενώ θα υπάρχουν ειδικά βραβεία. Οι μαθητές μεμονωμένα ή σε ομάδες θα παρουσιάσουν την εργασία τους. Η κρίση των εργασιών θα γίνει από ειδική επιτροπή Επιστημόνων και Καλλιτεχνώ. Εκτιμούμε ότι με τη δυνατότητα έκφρασης, επί του γνωστικού πεδίου, για τις διαστημικές αποστολές οι μαθητές θα αναδείξουν την ερευνητική και εφευρετική τους ικανότητα και συγχρόνως 
θα τους δοθεί η ευκαιρία να αναζητήσουν μέσω διαφόρων τρόπων την πληροφορία που αφορά αυτό το μαγικό – ανεξερεύνητο – απέραντο κόσμο του κοντινού και απώτερου Διαστήματος. 
Τα σενάρια της συμμετοχής (περίληψη εργασίας) θα αποσταλούν στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών έως 31 Ιουνίου 2011 και η πλήρης εργασία (πέντε σελίδες) έως τέλος Αυγούστου 2011. 
Ο Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου “Ανοικτή Τάξη” που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και τη Μάθηση στην Ψηφιακή Εποχή (European Distance and e-Learning Network) στις 28, 29 και 30 Οκτωβρίου 2011 στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη. 
Για την Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ε.Ε.Φ. 
Ο Συντονιστής Διοργάνωσης του Διαγωνισμού Άγ. Αγγελόπουλος Παναγιώτης Φιλντίσης 
ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ 
Παράσταση θεατρική – μουσική 
Με χρήση Η/Υ με διάφορα λογισμικά 
Εικαστική έκθεση - έργα τέχνης (μακέτα, γλυπτό, πίνακας ζωγραφικής)Έκθεση φωτογραφίας (προσωπικές φωτογραφίες ή σύνθεση κολάζ με ανάλογο θέμα 
Κείμενο (λογοτεχνικό – ποίηση ) 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τηλ. 210/3635701, πρωινές ώρες. Μπαλάσκα Βασιλική τηλ. 6942 221 303 - Κυρίτση Αναστασία τηλ. 6947 203 617

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια