Ticker

6/recent/ticker-posts

"Το ποδήλατο στη ζωή του Έλληνα"

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας Θανάσης Τερζής, μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή "Ξύπνα αγόρι μου" με τον Βασίλη Σκουντή και αναφέρθηκε στις προετοιμασίες όσον αφορά στον 17ο Διεθνή Γύρο Ελλάδας 2011 ΟΠΑΠ Α.Ε. 
Οι δηλώσεις του Θανάση Τερζή στον Sentra Fm 103.3: "Υπάρχουν αξιόλογα αθλήματα σαν την ποδηλασία, τα οποία δεν προβάλλονται, δεν παράγουν βία και πρεσβεύουν τον ελληνικό αθλητισμό. 
Είναι ευκαιρία μέσα από τον 17ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο ΟΠΑΠ Α.Ε., το ποδήλατο να μπει στη ζωή του Έλληνα πολίτη και να καθιερωθεί ως μέσο αναψυχής, μεταφοράς και άθλησης. Μετά από διακοπή πέντε ετών, ο Γύρος Ελλάδας επιστρέφει στη χώρα μας και η διακοπή οφειλόταν σε διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Όμως η ΕΟΠ με συντονισμένες κινήσεις κατάφερε να επαναφέρει στο αθλητικό προσκήνιο, αυτό το σπουδαίο γεγονός για την Ελλάδα. 
Στόχος μας είναι προβάλλουμε σε όλη την Ευρώπη την αθλητική, την τουριστική και την πολιτιστική ανάπτυξη της Ελλάδας και ο Ποδηλατικός Γύρος να θεσμοθετηθεί προκειμένου να αποτελέσει πόλο έλξης για όλους τους ποδηλάτες του κόσμου. Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Θέλω να ευχαριστήσω την Πολιτεία, η οποία με ένα σημαντικό ποσό έκανε το όνειρο μας πραγματικότητα, την ΟΠΑΠ Α.Ε. που βοηθάει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τα αθλήματα που δεν έχουν τόσο μεγάλη προβολή και παράλληλα δεν παράγουν βία. 
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον χορηγό μας, την Post Bank Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς και τον Ε.Ο.Τ. Το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών τα τελευταία χρόνια είναι υψηλό, μην ξεχνάμε ότι το 2009 ο Γιάννης Ταμουρίδης φορούσε τη φανέλα του Παγκόσμιου Κυπελλούχου. 
Έχουμε πολύ καλούς αθλητές στην πίστα, όμως ο βασιλιάς της ποδηλασίας είναι ο δρόμος, που και κει έχουμε σπουδαίους ποδηλάτες. 
Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να συγκρίνουμε τον Γύρο Ελλάδας με αυτούς της Γαλλίας και της Ιταλίας, όμως θέλουμε να φτάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο, ώστε οι Έλληνες να αγκαλιάσουν εκ νέου το ποδήλατο".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια