Ticker

6/recent/ticker-posts

Συνεταιριστικές οργανώσεις

Αγροτικό «Καλλικράτη» προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με τη συγχώνευση πολλών από τους περίπου 6.500 αγροτικούς συνεταιρισμούς που υπάρχουν στη χώρα. 
Σε καθεστώς εκκαθάρισης θα τεθεί μεγάλος αριθμός αγροτικών συνεταιρισμών,σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, που αφορά τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και το οποίο πρόσφατα πήρε το «πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο. 
Οι επικριτές του νέου σχεδίου νόμου εστιάζουν κυρίως στο γεγονός ότι ταυτίζει τους συνεταιρισμούς με τις ιδιωτικές εταιρείες, παραβλέπει τα κοινωνικά κριτήρια, ενώ θέτει υψηλό αρχικό μετοχικό κεφάλαιο (απαιτείται το ποσό των 60.000 ευρώ) εμποδίζοντας τους μικρούς παραγωγούς από την συμμετοχή στη δημιουργία αγροτικών συνεταιρισμών. 
Το σχέδιο νόμου προβλέπει ακόμη μεταξύ άλλων τη δημιουργία μητρώου στο οποίο οι συνεταιρισμοί θα χωριστούν σε ενεργούς και μη ενεργούς, αφού αξιολογηθούν με βάση μια σειρά από οικονομικά κριτήρια. 
Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες σε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ στην εβδομαδιαία ηλεκτρονική αγροτική εφημερίδα ΑγροΤύπος, η οποία κυκλοφόρησε την Παρασκευή 1η Απριλίου του 2011.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια