Ticker

6/recent/ticker-posts

Σιτηρά: Άρχισε η κάμψη στις τιμές

Πτωτική τάση καταγράφει η εγχώρια αγορά σιτηρών όσον αφορά στις τιμές, ακολουθώντας πορεία ανάλογη με την αγορά άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με σχετική έκθεση των υπηρεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ και πιο συγκεκριμένα του στελέχους, κας Δ. Μάρδα.
Σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα στοιχεία της έκθεσης της ΠΑΣΕΓΕΣ, οι τρέχουσες τιμές παραγωγού για τις ελάχιστες ποσότητες χειμερινών σιτηρών που έχουν κρατηθεί (Μακεδονία, Θεσσαλία, Φθιώτιδα – Μάρτ.2011), εμφανίζουν πτωτική πορεία. 
Ειδικότερα, οι τιμές για το σκληρό σίτο κυμαίνονται περί τα 220-240 €/τόνος, κινούμενες πτωτικά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αντιστοίχως οι τιμές για το μαλακό σίτο, ποιοτικό φτάνουν και τα 300 €/τόνο, ενώ για το μαλακό σίτο, κτηνοτροφικό τα 200 €/τόνος, ενώ ο αραβόσιτος πωλείται προς 220-230 €/τόνο. 
Σύμφωνα με το υπ. Γεωργίας των ΗΠΑ, κατά το Φεβρουάριο του 2011 οι τιμές αμερικανικού σίτου αρχικά παρουσίασαν ανοδική πορεία, αλλά κατέληξαν κατά τι μειωμένες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, τέλη Φεβρουαρίου οι τιμές σιταριών διαμορφώθηκαν όπως παρακάτω 

                                        

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια