Ticker

6/recent/ticker-posts

Το Ράλι Ακρόπολις μέσα στο πρόγραμμα του WRC 2012 που ενέκρινε η FIA

Το Ράλι Ακρόπολις θα είναι ένας από τους δώδεκα αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2012, καθώς η FIA ενέκρινε σήμερα (14/04) το πρόγραμμα που πρότεινε η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, North One Sport. Προς το παρόν οι ημερομηνίες δεν έχουν καθοριστεί.

Πέραν της Ελλάδας, στο πρόγραμμα του WRC 2012 περιλαμβάνεται η Φινλανδία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Σουηδία / Νορβηγία. Οι δύο τελευταίες σκανδιναβικές χώρες θα συνδιοργανώσουν τον αγώνα.

Εκτός Ευρώπης, περιελήφθησαν οι αγώνες στο Αμπου Ντάμπι, στην Αργεντινή, στο Μεξικό και στη Νέα Ζηλανδία. Το Αμπου Ντάμπι θα αντικαταστήσει την Ιορδανία, ενώ η Νέα Ζηλανδία ενδέχεται να εναλλάσσεται χρόνο παρά χρόνο με την Αυστραλία.

Όσο για την Αργεντινή, φιλοδοξεί το 2012 να διοργανώσει έναν «μαραθώνιο» αγώνα (στο πρότυπο των παλιών ράλι) με ειδικές και στο έδαφος της Ουρουγουάης. Αυτό το θέμα είναι ακόμα ανοικτό, διότι οι ομάδες του σπορ έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους.

Γενικώς, τα εργοστάσια του σπορ δεν έχουν παράπονο για τους ευρωπαϊκούς αγώνες του προγράμματος του 2012, αλλά αντίθετα επιθυμούν τη μείωση των αγώνων εκτός Ευρώπης για λόγους περιορισμού του κόστους.
auto.in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια