Ticker

6/recent/ticker-posts

Καύσιμα: επιβολή πλαφόν σε 13 νομούς της χώρας

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης θα ανακοινώσει σήμερα την επιβολή πλαφόν σε 13 νομούς της χώρας, ως μέτρο για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερα αυξημένων τιμών στα καύσιμα.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Energypress.gr, χθες συνεδρίασε εκτάκτως η ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, μετά από πρόσκληση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, προκειμένου να προσδιορίσει την αναγκαιότητα ή όχι του πλαφόν και τους νομούς που θα ισχύσει αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΡΑΕ έδωσε το «πράσινο φως» και σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον κ. Χρυσοχοϊδη.
Το πλαφόν για πρώτη φορά θα επιβληθεί, τόσο στη λιανική τιμή (τιμή αντλίας), όσο και στην τιμή χονδρικής (τιμή που πουλούν οι εταιρείες εμπορίας στα πρατήρια) ρύθμιση που αποτελούσε πάγιο αίτημα των βενζινοπωλών.
Το μέτρο θα ισχύσει στους εξής νομούς:  Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Γρεβενών, Έβρου, Ευρυτανίας, Κερκύρας, Καφαλλονιάς, Κυκλάδων, Λέσβου, Φωκίδος, Σάμου και Χίου, όπου με βάση τις τελευταίες τιμοληψίες, παρατηρούνται οι υψηλότερες τιμές λιανικής.
Την περασμένη εβδομάδα η μέση πανελλαδική τιμή διαμορφώθηκε σε 1,72 το λίτρο για την αμόλυβδη 95, ενώ στους 13 νομούς οι ανώτατες τιμές κινούνται μεταξύ 1,80-1,89 ευρώ το λίτρο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια