Ticker

6/recent/ticker-posts

Ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου, απόφαση με την υπογραφή του κ. Σκανδαλίδη στην οποία αναφέρονται οι «Στρατηγικοί Στόχοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2011». Ο λόγος που γνωστοποιήθηκε και πήρε ΦΕΚ η εν συγκεκριμένη ΥΑ, είναι ότι το ΥπΑΑΤ θα έπρεπε να γνωστοποιεί τους στόχους του διότι του έχει ζητηθεί ο προγραμματισμός του 2011 από το υπουργείο Εσωτερικών, στα πλαίσια αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου.
Στο κείμενο αναφέρονται αναλυτικά όλα τα προγράμματα που αναμένεται να υλοποιηθούν εντός της χρονιάς, η προετοιμασία για την ΚΑΠ μετά το 2013, η ίδρυση φορέα Μεσογειακής Διατροφής και η εφαρμογή του ΕΤΕΑΝ (παλιό ΤΕΜΠΕ).
Επίσης, στο αναλυτικό αυτό κείμενο του ΥπΑΑΤ αναφέρεται και το πολύκροτο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών. Παράλληλα, στην ΥΑ μεταξύ των στόχων αναφέρονται: η αξιοποίηση των ψηφιακών χαρτών για την ηλεκτρονική αποτύπωση της ποιότητας του εδάφους κάθε αγροτεμαχίου, με κατάταξη της αγροτικής γης βάσει των ποιοτικών χαρακτηριστικών. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια