Ticker

6/recent/ticker-posts

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

Στο πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου, που διοργανώθηκε απο τον ΣΕΓΑΣ στην Πάρνηθα, τα ασημένια μετάλλια κατέκτησαν, ένας αθλητής και μία αθλήτρια απο την Βοιωτία και Εύβοια αντίστοιχα.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ






Συγκεκριμένα στα 12.000μ των Ανδρών δευτερος ήταν ο Γιώργος Διαλεκτός της ΑΓΕ Βοιωτίας με χρόνο 1:05.40 , ο οποίος μετα τον Αγώνα δήλωσε :






"Δύσκολος Αγώνας και ο στόχος που είχα θέσει να είμαι στην πρώτη τριάδα επετεύχθει. Αν καταφέρω να έχω μία συμμετοχή στους Βαλκανικούς Αγώνες Βουνού θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία. Προσωπικά θα επικεντρωθώ και στα 3.000μ στιπλ."





Στα 8.000μ των Γυναικών δεύτερη τερμάτισε η Αντωνία Κορόζη του ΓΣ Νεάπολης Χαλκίδος, η οποία δήλωσε :






"Μόλις άρχισα ζέσταμα, πίστευα ότι δεν θα βγάλω την διαδρομή. Μάλιστα, είχα ενα τραυματισμό, αλλα είχα πισμώσει και ήθελα να ολοκληρώσω τον Αγώνα μου. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και βοήθησε ο καιρός. Μακάρι να ανοιχθεί ο δρόμος προς τη φύση."







Θεοδωρακάκος και Δημάκη νικητές του 1ου Πρωταθλήματος Ορεινού Δρόμου. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία διεξήχθη στην Πάρνηθα το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου. Σε αυτό βοήθησαν και οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Στους άνδρες μετείχαν 23 δρομείς και στις γυναίκες 11.
(Το βίντεο του αγώνα εδώ )
Θεοδωρακάκος, ΔημάκηΟ Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Ολυμπιακός ΣΦΠ) στους άνδρες και η Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισός Αθηνών) στις γυναίκες ήταν οι νικητές της πρώτης διοργάνωσης.
Η διαδρομή είχε για εκκίνηση και τερματισμό το ελικοδρόμιο του «Μον Παρνές» και ήταν κυκλική συνολικής απόστασης 3.496 μέτρων.

Ο Θεοδωρακάκος κάλυψε τα 12.000 μέτρα της διαδρομής σε 1 ώρα 01.35 και τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Διαλεκτός (ΑΓΕ Βοιωτίας) με χρόνο 1 ώρα 05.40 και στην τρίτη θέση ήταν ο Παύλος Τζαναβάρας (Παναθηναϊκός ΑΟ) με 1 ώρα 06.09.
Στις γυναίκες η Δημάκη κάλυψε την απόσταση των 8.000 μέτρων σε 58.10 και την ακολούθησε στη δεύτερη θέση η Αντωνία Κορόζη (ΓΣ Νεάπολη Χαλκίδας) με 1 ώρα 01.36 και την τρίτη θέση πήρε η Ευφροσύνη Πατούρα (ΦΣΚΑ Κοζάνης) με 1 ώρα 02.51.
Μετά το τέλος των αγώνων οι τρεις πρώτοι νικητές- τριες δήλωσαν:

Θεοδωρακάκος (1η θέση): «Κατ’ αρχήν πρέπει να στηριχθεί αυτή η διοργάνωση γιατί είναι πολύ όμορφη και χρόνο με το χρόνο γίνεται δημοφιλής. Μάλιστα, στο εξωτερικό βασίζουν ένα κομμάτι του τουρισμού τους σε αγώνες βουνού και το συνδυάζουν, βόλτες, φύση, οικογένεια. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τέτοιους αγώνες και η Πάρνηθα, που είναι κοντά στην Αθήνα δίνει αυτή τη δυνατότητα. Η διαδρομή ήταν δύσκολη, αλλά επειδή είσαι μέσα στη φύση ο χρόνος κυλάει γρήγορα. Για μένα οι αγώνες αυτοί είναι στα πλαίσια προετοιμασίας μου για το Μαραθώνιο στο Βερολίνο, όπου ο στόχος μου είναι να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

Διαλεκτός (2η θέση): «Δύσκολος αγώνας και ο στόχος που είχα θέσει να είμαι στην πρώτη τριάδα επετεύχθη. Αν καταφέρω και έχω μια συμμετοχή στους Βαλκανικούς Αγώνες Βουνού θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία. Προσωπικά θα επικεντρωθώ και στα 3.000μ. στιπλ».

Τζαναβάρας (3η θέση): «Όλα ήταν φανταστικά και το μόνο άσχημο ήταν να βλέπεις τα καμένα στο βουνό. Στενοχωρήθηκα που είδα έτσι την Πάρνηθα. Οργανωτικά τώρα όλα ήταν άψογα και εύχομαι τα επόμενα χρόνια να αυξηθούν οι συμμετοχές. Τη διαδρομή θα τη χαρακτήριζα «ανδρική», αλλά τέτοιες διαδρομές πρέπει να γίνονται, γιατί συνήθως οι ιδιωτικοί αγώνες είναι πολλά χιλιόμετρα».

Δημάκη (1η θέση): «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και ήταν απαιτητικός αγώνας, αλλά η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη και μακάρι να ήταν όλο το βουνό με δέντρα, γιατί δυστυχώς έχει καεί μέρος της Πάρνηθας. Σαν Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα δώσει αίγλη και ελπίζω τα επόμενα χρόνια να καθιερωθεί. Ο αγώνας μου ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας μου για το Μαραθώνιο».

Κορόζη (2η θέση): «Μόλις άρχισα ζέσταμα, πίστευα ότι δεν θα βγάλω τη διαδρομή. Μάλιστα, είχα έναν τραυματισμό, αλλά είχα πεισμώσει και ήθελα να ολοκληρώσω τον αγώνα μου. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και βοήθησε ο καιρός. Μακάρι να ανοιχθεί ο δρόμος προς τη φύση».

Πατούρα (3η θέση): «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, ήταν πολλοί όμορφοι αγώνες και μακάρι να γίνει θεσμός. Υπάρχει δρομική κοινότητα στο βουνό και πρέπει να συνεχιστεί. Έχουμε και αθλητές και αθλήτριες πολλοί καλούς και μπορούν να φέρουν και εκεί επιτυχίες σε μεγάλες διοργανώσεις. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να εξελίσσομαι σε αγώνες βουνού».

Στους νικητές και τις νικήτριες δόθηκαν μετάλλια και κύπελλα. Την απονομή στους άνδρες έκανε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγιώτης Δημάκος και η αναπληρωτής ταμίας κ. Ξένια Αργειτάκη και την απονομή στις γυναίκες έκαναν ο β’ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Σταματόπουλος και ο ταμίας κ. Θανάσης Βογιατζής.

Αποτελέσματα

ΑΝΔΡΕΣ

1. Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Ολυμπιακός ΣΦΠ) 1:01.35
2. Γιώργος Διαλεκτός (ΑΓΕ Βοιωτίας) 1:05.40
3. Παύλος Τζαναβάρας (Παναθηναϊκός ΑΟ) 1:06.09
4. Θεοφάνης Αρκουμάνης (ΑΟ Πέλωψ) 1:06.37
5. Νίκος Σιδερίδης (ΟΚΑ Καβάλας) 1:07.48
6. Χρήστος Μαυρίκιος (ΑΟ Πέλωψ) 1:10.28

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1. Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισός Αθηνών) 58.10
2. Αντωνία Κορόζη (ΓΣ Νεάπολη Χαλκίδας) 1:01.36
3. Ευφροσύνη Πατούρα (ΦΣΚΑ Κοζάνης) 1:02.51
4. Αλίκη Μπλάτση (Πανελλήνιος ΓΣ) 1:05.04
5. Ευαγγελία Δελή (ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής) 1:05.55
6. Στυλιανή Βαλσαμάκη (ΓΣ Κερατσινίου) 1:06.35

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια