Ticker

6/recent/ticker-posts

Σε μια προσπάθεια να λυθούν τα επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα και να αποκατασταθούν οι χωματερές, εξαντλήθηκε η σύσκεψη που έγινε πρίν λίγες μέρες στη Λαμία υπό την προεδρία της υφυπουργού Εσωτερικών κ. Τζάκρη.

Η σύσκεψη κράτησε περίπου 4 ώρες και συμμετείχαν οι δήμαρχοι απ’ όλη τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς και Θεσσαλίας Πόπη Γερακούδη, όπου αποτυπώθηκε ένα τοπίο σύμφωνα με το οποίο, η Στερεά Ελλάδα έχει να ξεπεράσει αρκετά προβλήματα για να βρεθεί στο δρόμο της οριστικής επίλυσης του προβλήματος στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κ. Τζάκρη, συνολικά στη Στερεά Ελλάδα, παραμένουν σε λειτουργία 10 χωματερές.
Η υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι στο τέλος της περασμένης χρονιάς ήταν σε λειτουργία 25 και μειώθηκαν τώρα στις 10.
Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να λυθούν ενδιάμεσα προβλήματα μεταφοράς απορριμμάτων, μέχρι να υλοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα ο εθνικός σχεδιασμός και με τον τρόπο αυτό θα κλείσουν και οι 10 Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) που λειτουργούν.
Όσον αφορά το θέμα με της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ που έχουν κλείσει, αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί, υπογραμμίστηκε ότι στη Στερεά παραμένουν ακόμα για αποκατάσταση 64 ΧΑΔΑ και χρειάζονται μελέτες αποκατάστασης αλλά και χρήματα για να εξελιχθούν τα έργα.
«Εμείς εδώ δεν μιλήσαμε με άδεια χέρια. Υπάρχει πολιτική βούληση, η διάθεση, το σχέδιο, αλλά και τα χρήματα, να ολοκληρώσουμε τις παρεμβάσεις», υπογράμμισε η υφυπουργός Εσωτερικών, η οποία συνολικά έκανε λόγο για περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ για τέτοιες παρεμβάσεις που έχουν σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Υποστήριξε όμως συγχρόνως ότι σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει να προστεθεί και η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος εμπλέκεται σε αυτές τις λειτουργίες.
«Με τον εθνικό σχεδιασμό που καταθέσαμε στην ΕΕ και που υλοποιείται σε όλα τα επίπεδα, έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιβληθούν πρόστιμα», υπογράμμισε η κ. Τζάκρη, τονίζοντας συγχρόνως πως » έχουμε υποχρέωση να υλοποιήσουμε αυτό το σχεδιασμό σε όλες τις φάσεις για να διαχειριστούμε ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να το έχουμε λύσει».

Πηγή ota.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια