Ticker

6/recent/ticker-posts

Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, αργά χθές το βράδυ ανακοίνωσε τον θάνατο του Μπιν Λάντεν.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Την είδηση της δολοφονίας τού αρχηγού της Αλ Κάιντα ανακοίνωσε με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης μιας μικρής ομάδας Αμερικανών πρακτόρων στο Πακιστάν. Η σορός του «Νο 1» καταζητούμενου τρομοκράτη στον κόσμο βρίσκεται στα χέρια των δυνάμεων των ΗΠΑ.

Στους δρόμους χιλιάδες Αμερικανοί που πανηγυρίζουν. «Κοσμοϊστορικό επίτευγμα» χαρακτήρισε το θάνατο του Μπιν Λάντεν ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζ.Μπους. Σε επιφυλακή οι ΗΠΑ υπό τον φόβο αντιποίνων.

Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στην πόλη Αμπαταμπάντ του Πακιστάν και η σορός του βρίσκεται στα χέρια Αμερικανών αξιωματούχων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις άνδρες, εκ των οποίων ο ένας εικάζεται ότι είναι ο γιος του αρχηγού της Αλ Κάιντα. Αξιωματούχοι των ΗΠΑ τονίζουν ότι ο θάνατος του Μπιν Λάντεν σηματοδοτεί το τέλος της Αλ Κάιντα.

Πακιστανικά αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι νεκροί από την επιχείρηση είναι τουλάχιστον 20, αλλά δεν πρόκειται για αμάχους.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια