Ticker

6/recent/ticker-posts

Πράσινο φως Ραγκούση για υποχρεωτικές μετατάξεις από δήμους

Το «πράσινο φως» για μετατάξεις εργαζομένων από δήμους με πλεονάζον προσωπικό δίνει τροπολογία που θα καταθέσει εντός της ημέρας ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, σύμφωνα με την εφημερίδα τα «Νέα». Πρόκειται για τη θέσπιση της διαδικασίας υποχρεωτικής μετάταξης υπαλλήλων είτε σε άλλους δήμους, είτε σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Οι υποχρεωτικές µετατάξεις από τους δήµους θα αποτελέσουν πιλότο και για αντίστοιχη διαδικασία που θα εφαρµοστεί µελλοντικά σε όλο τον δηµόσιο τοµέα.


Σύμφωνα με κύκλους τους υπουργείου Εσωτερικών που επικαλείται η εφημερίδα, οι μετατάξεις θα γίνονται εντός του ίδιου νομού, για «να μη διαταραχθούν οι συνθήκες οικογενειακής διαβίωσης των εργαζομένων». Παράλληλα η τροπολογία προβλέπει την κατάργηση οργανικών θέσεων για τους υπερχρεωμένους δήμους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων» αυτό μπορεί να σημαίνει και απολύσεις όσων υπηρετούν στις θέσεις αυτές. Οι κύκλοι του υπουργείου πάντως αναφέρουν ότι δεν θέλουν να προχωρήσουν σε απολύσεις και θα μεταθέτουν σε άλλους φορείς τους εργαζόμενους των υπό κατάργηση θέσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγµα δήµου µε πλεονάζον προσωπικό αποτελεί η Ρόδος. Αναφέρεται πως ο ίδιος ο δήμαρχος έχει αναφέρει στον υπουργό Εσωτερικών ότι υπάρχουν περίπου 500 πλεονάζοντες εργαζόμενοι οι οποίοι θα μπορούσαν να στελεχώσουν το νοσοκομείο ή το ΙΚΑ του νησιού που έχουν πρόβλημα υποστελέχωσης.

Ο υποχρεωτικός χαρακτήρας των µετατάξεων θα συνδέεται και µε την υπαγωγή των χρεωµένων δήµων στο πρόγραµµα εξυγίανσης, το οποίο θα ξεκινήσει το επόµενο διάστηµα το υπουργείο και στο οποίο θα προβλέπονται συγκεκριµένοι όροι ώστε να γίνουν ευνοϊκές ρυθµίσεις αποπληρωµής των χρεών. Επιπλέον προβλέπονται συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών και τμημάτων του Δημοσίου. Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο θα υπάρξει ευρύτερη ανακατανομή του προσωπικού και θα περιοριστούν σημαντικά οι νέες προσλήψεις αφού τα κενά θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό με εσωτερικές μετακινήσεις

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια