Ticker

6/recent/ticker-posts

Ελληνική συμμετοχή στο Africa Eco Race

Τέλη του 2011 θα πραγματοποιηθεί ένα όνειρο 30 και πλέον ετών μία ελληνικής ομάδας: Η συμμετοχή σε έναν αγώνα από το Παρίσι στο Dakar. Πρόκειται για έναν αγώνα που διατηρεί το χαρακτήρα του κλασσικού Ντακάρ και έχει κερδίσει την εκτίμηση των Ευρωπαίων ιδιωτών που δεν μπορούν αν ανταποκριθούν στα έξοδα του αγώνα της Νοτίου Αμερικής. 
Οδηγός της ομάδας είναι ο Θανάσης Παλάσκας και συνοδηγός ο Παναγιώτης Ζαχαρίου. Οι δυο τους θα αγωνιστούν με ένα Mitsubishi Pajero V20 Mivec Rally Raid T1, του οποίου την ευθύνη υποστήριξης έχει ο μηχανικός Θοδωρής Νέστωρας.

Το πλήρωμα ξεκίνησε την περιπέτεια του το 1987 συμμετέχοντας στο 2ο Off Road Rally Greece, εγκαταλείποντας μετά την τελευταία ειδική και ενώ βρίσκονταν στην απλή διαδρομή προς τον τερματισμό. Το 1988 τερμάτισαν δεύτεροι στο Πρωτάθλημα Ελλάδος, ενώ στο 3ο Off Road Rally Greece τερμάτισαν 4οι γενικής και πρώτοι Έλληνες μεταξύ 110 συμμετοχών! Παράλληλα, έχουν συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες του εξωτερικού, όπως το Baja Italia 2009, όπου δυστυχώς εγκατέλειψαν μετά τη δεύτερη ημέρα από δίσκο, αμπραγιάζ και ενώ βρίσκονταν στη μέση της κατάταξης επί 60 συμμετοχών. Το 2009 κατάφεραν να τερματίσουν στο 5 Days Vodafone Transiberico (Ισπανία και Πορτογαλία με 3,900 χλμ. αγώνα) 27οι ανάμεσα σε 60 εκκινήσαντες, και μάλιστα μετά από πολλά προβλήματα. Φέτος, συμμετείχαν στο Evia Rally Raid, όπου και εγκατέλειψαν στην πρώτη ειδική διαδρομή. Επίσης πριν το Africa Eco Race, θα λάβουν μέρος και στο Cooper 24 Ώρες Off Road 2011.


To Africa Eco Race 2012, το οποίο και διεξάγεται στις 29 Δεκεμβρίου έως και τις 8 Ιανουαρίου, αποτελεί την πραγματική συνέχεια του Paris-Dakar. Ο αγώνας ξεκινάει από τη Γαλλία και τερματίζει στο Ντακάρ διασχίζοντας το Μαρόκο και τη Μαυριτανία, ακριβώς όπως ο κλασσικός αγώνας 4x4 που καθιέρωσε τους αγώνες Rally Raid σε όλο τον κόσμο. Στον αγώνα αναμένονται κορυφαίες συμμετοχές, με καλύτερη αυτή του Jean Luis Schlesser με το γνωστό buggy, που έχει πρωταγωνιστήσει πολλές φορές σε αγώνες στη Β. Αφρική και βέβαια το Ντακάρ. Από εκεί και πέρα, μία σειρά από bowler και Desert με ικανούς οδηγούς αποτελούν μία δύσκολη πρόκληση. Σε κάθε περίπτωση το ελληνικό πλήρωμα ετοιμάζεται για μία πραγματική εμπειρία ζωής, όπως στόχος είναι η προσωπική ευχαρίστηση και γιατί όχι, η διάκριση!
www.4troxoi.gr
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια