Ticker

6/recent/ticker-posts

Οκτάωρο ανεξαιρέτως σε Δημόσιο και Δήμους - παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς


Ιδιαίτερη πρεμούρα επιδεικνύουν κυβέρνηση και ορισμένοι δήμοι στην εφαρμογή του οκταώρου για δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονταν λιγότερες ώρες. Με χθεσινή του εγκύκλιο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππας δίνει εντολή εφαρμογής του οκταώρου που θα ισχύει πλέον και για τους εργαζομένους στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και για το προσωπικό των κλάδων Πληροφορικής, όπου κι αν αυτό απασχολείται.

Διευκρινίζει επίσης τη δυνατότητα επιλογής ωραρίου που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ ώρας προσέλευσης 7.00-9.00 π.μ. και αντίστοιχης ώρας αποχώρησης 15.00-17.00.
Ζητείται μάλιστα, κατά την πρώτη εφαρμογή του επιλεγμένου ωραρίου, να υποβληθεί σχετική δήλωση από τον υπάλληλο έως τις 8 Αυγούστου (την περασμένη Δευτέρα!), τη στιγμή που η εγκύκλιος εκδόθηκε χθες και μεγάλο ποσοστό του προσωπικού να βρίσκεται σε θερινή άδεια. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος θα μπορεί να δηλώνει την προτίμησή του στο πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι έναν μήνα πριν είχε προκύψει θέμα με ορισμένους δήμους, οι οποίοι προσπάθησαν να εφαρμόσουν το οκτάωρο και σε υπηρεσίες, όπου συνεχίζει να ισχύει μειωμένο ωράριο (32 ώρες), όπως η καθαριότητα, η ασφαλτόστρωση κ.λπ.
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) είχε καταγγείλει σχετικά, με έγγραφό της στις 8/7/2011, με συνέπεια να εκδοθεί εγκύκλιος του γενικού διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Θεοδωρόπουλου που διευκρίνιζε ότι συνεχίζει να ισχύει μειωμένο ωράριο, όπου αυτό προκύπτει από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όπως και για το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Τι ώρες δέχονται
Στην ίδια εγκύκλιο παρατίθενται και οι νέες ρυθμίσεις στο ωράριο λειτουργίας και υποδοχής του κοινού σε διάφορες υπηρεσίες. Τα ΚΕΠ, όπου υπηρετούν τρεις ή περισσότεροι υπάλληλοι, λειτουργούν μεταξύ 7.30-20.00 τις καθημερινές και 8.00-14.00 το Σάββατο. Στα υπόλοιπα ΚΕΠ, το ωράριο θα είναι 7.30-15.30. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Ομοσπονδία εργαζομένων στα ΚΕΠ μίλησε για την απειλή λουκέτου στα μισά από τα εν λειτουγία ΚΕΠ, λόγω ελλείψεων προσωπικού και αποχώρησης των συμβασιούχων.
Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού και τα ΝΠΔΔ, για τις οποίες δεν ίσχυε περιορισμένο ωράριο εισόδου, θα γίνεται κάθε μέρα μεταξύ 9.00 και 15.00. Ειδικά για τις Εφορίες, το πέρας εισόδου του κοινού ορίζεται στις 14.30, χωρίς να αλλάζει η ώρα έναρξης εισόδου που ισχύει σήμερα. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία πρωτοκόλλου και τα γραφεία υποδοχής πολιτών επιτρέπεται μεταξύ 7.30-15.30 αλλά αυτό δεν ισχύει για τα γραφεία υπουργών, υφυπουργών, προέδρων, διοικητών, υποδιοικητών και την κεντρική υπηρεσία των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 11/8/2011

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια