Ticker

6/recent/ticker-posts

Αρχιτεκτονική αποτύπωση και μελέτη του Φράγκικου Πύργου Αλιάρτου και Ναΐσκου Ζωοδόχου Πηγής, Μάζι

Χορήγηση άδειας αρχιτεκτονικής αποτύπωσης και μελέτης έξι (6) μνημείων του Νομού Βοιωτίας (περιοχές αρχαίας Τανάγρας, Αγίου Θωμά και Αλιάρτου), στον κ.Αθανάσιο Βιώνη.









Χορηγούμε στον κ. Αθανάσιο Βιώνη άδεια αρχιτεκτονικής αποτύπωσης και     μελέτης των παρακάτω έξι (6) μνημείων του Νομού Βοιωτίας (περιοχές αρχαίας Τανάγρας, Αγίου Θωμά και Αλιάρτου):

1. Άγιος Θωμάς Οινόφυτων
2. Άγιος Πολύκαρπος
3. Αγία Αικατερίνη
4. Άγιος Δημήτριος
5. Φράγκικος Πύργος Αλιάρτου
6. Ναΐσκος Ζωοδόχου Πηγής, Μάζι. 

Σύντομη περίληψη βιογραφικού
Ο Αθανάσιος Κ. Βιώνης είναι Λέκτορας Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και
Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου από το Σεπτέμβριο του 2009.

Σπούδασε Αρχαιολογία και
Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Durham (Αγγλία), εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Leiden (Ολλανδία) και διεξήγαγε μετα-διδακτορική έρευνα στο Καθολικό Πανεπιστήμιο Leuven (Βέλγιο). Είναι μέλος ερευνητικών ομάδων σε Ερευνητικά Αρχαιολογικά Προγράμματα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, και υποδιευθυντής του Προγράμματος Έρευνας Επιφανείας Ancient Cities of Boeotia Project. 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις διατροφικές συνήθειες κατά τη βυζαντινή, μεσαιωνική και νεότερη περίοδο στην Ανατολική Μεσόγειο, την παραγωγή-διακίνηση-χρήση κεραμικών σκευών, το δομημένο περιβάλλον και την κοσμική αρχιτεκτονική, την αστική και αγροτική καθημερινή ζωή και οικονομία μέσα από τις πηγές (κείμενο-εικόνα-τεχνουργήματα).
Έχει δημοσιεύσει μελέτες του για τα παραπάνω θέματα σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και τόμους επιστημονικών συνεδρίων και είναι ο κύριος διοργανωτής της τριλογίας των Επιστημονικών Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Κύπρου
“Byzantium in Transition” (2011, 2013, 2015).
Στοιχεία επικοινωνίας
Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας
Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ταχ. Κιβώτιο 20537
Λευκωσία 1678, Κύπρος
Τηλ.: 22893569, Φαξ: 22674101
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: vionis@ucy.ac.cy




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια