Ticker

6/recent/ticker-posts

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής εξ αποστάσεως

Το διαδίκτυο πλέον μας προσφέρει πληθώρα δυνατοτήτων εξαιτίας της διάδοσής του αλλά και του ευχάριστου ψηφιακού περιβάλλοντος. Το γεγονός αυτό εξυπηρετεί και το «Εργαστήρι βιβλίου του ΕΚΕΒΙ» που έγινε ψηφιακό.
Πρόκειται για σεμινάρια δημιουργικής γραφής και επιμέλειας κειμένων εξ αποστάσεως, με τη χρήση νέων τεχνολογιών (e-learning). Για την εφαρμογή αυτή, εργάστηκαν σκληρά πολλά άτομα και υπήρχε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Τα «ψηφιακά μαθήματα» που ξεκινούν τον προσεχή Οκτώβρη (10 Οκτωβρίου – 16 Δεκεμβρίου 2011) είναι: Μυθιστόρημα (Αμάντα Μιχαλοπούλου), Ποίηση (Στρατής Πασχάλης) και Διόρθωση/ Επιμέλεια κειμένων (Ελένη Κεχαγιόγλου). Στα μαθήματα αυτά μπορούν να συμμετέχουν από τον υπολογιστή τους όσοι δεν μπορούν λόγω απόστασης ή και χρόνου να παραβρίσκονται κάθε εβδομάδα στις αίθουσες του «Εργαστηρίου» στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Τα παραδοσιακά εργαστήρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη βέβαια συνεχίζονται με νέες προτάσεις θεμάτων αλλά και προσώπων (π.χ. Χάρης Βλαβιανός, Μάνος Κοντολέων, Γιώργος Κορδομενίδης).
Για να εγγραφεί κανείς στα σεμινάρια αυτά, θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής από τη Τετάρτη 24/8/11 έως την Κυριακή 25/9/11. Εκτός της αίτησης συμμετοχής θα πρέπει να υπάρχει και δείγμα γραφής 3-4 σελίδων από την ενότητα που έχει επιλεχθεί. Οι εγγραφές γίνονται με τους εξής τρόπους:
  • ηλεκτρονικά (στη διεύθυνση seminaria@ekebi.gr)
  • ταχυδρομικά (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, Εργαστήρι Βιβλίου, Αθ. Διάκου 4, 117 42 Αθήνα)
  • παράδοση στα γραφεία του ΕΚΕΒΙ (Αθ. Διάκου 4, Αθήνα, στάση μετρό «Ακρόπολη»).
Όσον αφορά στα δίδακτρα, το κόστος συμμετοχής για τα εργαστήρια που γίνονται μέσα στην τάξη (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) διαμορφώνεται στα 380 ευρώ ενώ για τα εξ αποστάσεως εργαστήρια (e-learning) στα 320 ευρώ. Για τα εργαστήρια Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας το κόστος είναι 350 ευρώ. Σημειώνεται πως για τους φοιτητές και τους αποφοίτους του Εργαστηρίου Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ προβλέπεται περαιτέρω μείωση 10% επί των τιμών.
Το σημαντικότερο σημείο του εγχειρήματος είναι πως συνδυάζεται η μάθηση μαζί με την έμπνευση και τη δημιουργία. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΚΕΒΙ (http://www.ekebi.gr) ή να τηλεφωνήσετε στο 210-9200300.

flowmagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια