Ticker

6/recent/ticker-posts

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Καθυστερεί η διαδικασία επιλογής

Για πολύ μεγάλη καθυστέρηση της όλης διαδικασίας επιλογής των Σχολικών Συμβούλων κάνει λόγο η Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων , ενώ καταγγέλλει ότι απουσιάζει από τα οικεία Συμβούλια Επιλογής η ανακοίνωση των χρονοδιαγραμμάτων στο πλαίσιο της διαφάνειας.
Ειδικότερα το ανακοινωθέν της ΠΕΣΣ, έχει ως εξής:
Το ΔΣ της ΠΕΣΣ καταγγέλλει, για μία ακόμη φορά, το παράνομο και τουλάχιστον αντιδεοντολογικό της τροπολογίας του Ν.3848/2010 κατά την εξέλιξη της διαδικασίας επιλογής.

Υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση της όλης διαδικασίας και, παράλληλα, απουσιάζει από τα οικεία Συμβούλια Επιλογής η ανακοίνωση των χρονοδιαγραμμάτων στο πλαίσιο της διαφάνειας.
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η μοριοδότηση των πτυχίων των υποψηφίων θα πρέπει να γίνει αυστηρά εντός των προβλεπομένων από την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να μην προκύπτουν υπόνοιες παραβίασης της ισονομίας και έμμεσης αρνητικής διάκρισης, ιδιαίτερα εναντίον Σχολικών Συμβούλων έχουν αναπτύξει συνδικαλιστική δράση.
Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε από τα Συμβούλια Επιλογής, με όλο το σεβασμό στη θεσμική τους λειτουργία:
α) να τηρηθεί απαρέγκλιτα η ισχύουσα νομοθεσία,
β) να εξασφαλισθεί η ισονομία της μοριοδότησης των υποψηφίων,
γ) να αποκλεισθεί κάθε υπόνοια περί ύπαρξης πλαστών πτυχίων με δημοσίευση των τίτλων σπουδών των υποψηφίων,
δ) να υπάρχει σταθερή και συνεχής ενημέρωση των υποψηφίων για την πορεία ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιλογής των Σ.Σ. από τα οικεία Συμβούλια



Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Σ. Κ. ΚΡΑΣΣΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΕΡΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια