Ticker

6/recent/ticker-posts

SafeLine, για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο

Όλοι πλέον έχουμε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ενημερωνόμαστε, επικοινωνούμε, διασκεδάζουμε. Εκτός όμως από τα πολλά θετικά που έχει, το διαδίκτυο κρύβει και κινδύνους. Πολλές φορές έχουν υπάρξει θύματα διανομής παράνομου και ακατάλληλου περιεχομένου. Για το λόγο αυτό και με σκοπό την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων υπάρχει η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο με τον τίτλο SafeLine.
Στη SafeLine μπορείτε να απευθυνθείτε όταν συναντήσετε στο Διαδίκτυο εικόνες κακοποίησης παιδιών σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό που παραβαίνει την ελληνική νομοθεσία και οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ότι είναι παράνομο.  
Για να κάνετε καταγγελία για παράνομο διαδικτυακό περιεχόμενο, μπορείτε να την πραγματοποιήσετε με τις εξής μεθόδους:
  • Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα υποβολής καταγγελίας της ιστοσελίδας
  • Στέλνοντας e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση report@safeline.gr
  • Καλώντας τον αριθμό 2811 391615 από τις 9:00 ως τις 16:00(εργάσιμες μέρες)
  • Στέλνοντας SMS, γράφοντας"safeline", αφήνοντας κενό, το μήνυμά σας και αποστολή στο 54260
Βασική μέριμνα της SafeLine είναι η εξάλειψη φωτογραφιών και βίντεο που απεικονίζουν κακοποίηση ανηλίκων, καθώς και η προάσπιση του δικαιώματος της ασφαλούς πλοήγησης του παιδιού στο Διαδίκτυο. Στα παραπάνω προστίθεται και η αντιμετώπιση της παρενόχλησής του μέσω του κυβερνοχώρου ή του κινητού τηλεφώνου αλλά και η αντιμετώπιση περιεχομένου που αφορά τη βία, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και γενικά καθετί το οποίο αντιβαίνει στην Ελληνική Νομοθεσία.
Σημαντικό είναι πως η συγκεκριμένη εταιρεία είναι επίσημο μέλος του INHOPE (Διεθνής Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου) και λειτουργεί με την υποστήριξη του Safer Internet Programme της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής στο πλαίσιο των έργων NetWatch, SafeLine, SafeLine2 και Safer internet EL AN-HL-HELP. 




flowmagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια