Ticker

6/recent/ticker-posts

Τους χάνουμε τους Φοίνικες κύριοι αρμόδιοι . . .!

Φοίνικας αρρώστια - Κόκκινο σκαθάρι - Red Palm Weevil - Rhynchophorus ferrugineus

Τόσο καιρό άκουγα για την αρρώστια στους φοίνικες. Τώρα ήρθε η ώρα να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα
Όταν πλησιάζεις κοντά στον φοίνικα, ακούς το φοίνικα να "βράζει". Κάνει θόρυβο σαν το μούστο που βράζει. Αμέσως καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό.
Τα φύλλα του έχουν αρχίσει να γέρνουν προς τα κάτω (εμφάνιση ομπρέλας).

Το ωραίο  είναι ότι στην Αλίαρτο πρώτα το περίφημο κόκκινο σκαθάρι (Rhynchophorus ferrugineus - red palm weevil) που τρώει τους φοίνικες  έκανε την εμφάνιση στον περίβολο του παραρτήματος του Υπουργείου Γεωργίας  ,πλήν όμως αφού δεν μπήκε στο σαλόνι μας, καμμία ενημέρωση ,μια ανακοίνωση έστω... απολύτως τίποτα, μήπως και προλάβουμε κάτι.

Συγχαρητήρια.

Τον χάσαμε τον Φοινικα . . .?

(Τουλάχιστον να τους γλυτώσουν οι υπόλοιποι..το σκαθάρι μετακινείται σύμφωνα με πληροφορίες 1 KM την ημέρα )

 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. και απαντηση απο πουθενα.. μονο κατι οικολογικες αναζητησεις,ετσι για να περναει ο καιρος κ ναμαστε εντος του πνευματος του δηθεν. Με την ταχυτητα που περπαταει το σκαθαρι σημερα,λογικα, απο την κυριακη, 4-5 χιλιομετρακια ταχει κανει... κατα που εκανε, θα το δουμε συντομα..Α ρε , και να φανταστει κανεις οτι στο υπουργειο γεωργιας απ εξω,οχι οπου ναναι... Υπαρχει ενας γεωπονος,στον δημο ολοκληρο,η αλλος ειδικος επι του θεματος,που να μας πει τι πρεπει να γινει κ να το κανουμε -οι πολιτες μεταξυ μας;- Δεν μπορω αλλο πια με αυτο τον τοπο.... ολα μας φταινε, ολοι εχουμε αποψη,αλλα απο δουλεια, ...τρια πουλακια καθονταν στου δρομου το καφε και αναμασουσαν τα ιδια και τα ιδια... Το πιο ευκολο βεβαιως ειναι να το αφησουμε στην τυχη τους,(φοινικας-σκαθαρι), εδω ο κοσμος καιγεται, μαζι και οι αδιαφορια μας για ολα.. κουβεντες,κουβεντες,κουβεντες, κουβεντες, κουβεντες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή