Ticker

6/recent/ticker-posts

Η επιρροή της μουσικής κατά την εγκυμοσύνη

Θα έχετε παρατηρήσει πως όταν ο μπαμπάς πλησιάσει την κοιλίτσα της μαμάς κι αρχίσει να μιλάει στο αγέννητο μωρό, αυτό ανταποδίδει με κλοτσιές δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως ακούει τη φωνή του!
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα έμβρυα ακούνε κι αντιδρούν σε ήχους με κίνηση. Η αίσθηση της ακοής είναι η πρώτη που αναπτύσσεται στους πρώτους τρείς μήνες της εγκυμοσύνης. Πολλά μωρά αναγνωρίζουν μουσικές που άκουγε η μητέρα τους ενώ αυτά ήταν ακόμα έμβρυα. Όταν λοιπόν αναγνωρίσουν κάποια τέτοια μουσική, γίνονται χαρούμενα ή τα παίρνει ο ύπνος εύκολα κι ευχάριστα.

Αυτό που δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό είναι ότι η μουσική βοηθάει στην σωματική και εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού, πριν και μετά τη γέννα. Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι τα μωρά που άκουγαν μουσική ως έμβρυα ανέπτυξαν πρόωρα δύναμη, πήραν περισσότερο βάρος κι απέκτησαν δυνατότερη καρδιά. Επίσης παρατηρήθηκε πως μεγαλώντας ανέπτυξαν περισσότερες καλλιτεχνικές δεξιότητες.
Ο ολλανδός συνθέτης Raimond Lap, δημιούργησε μια πρωτότυπη σειρά μουσικής για βρέφη, για την οποία και βραβεύτηκε. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του, η σειρά αυτή δημιουργεί συναισθηματική, διανοητική και φυσική ανάπτυξη των μωρών. Η μουσική του ολλανδού συνθέτη, ενσωματώνει ήχους από τη φύση, φωνές μωρών και παιχνιδιών συνδυασμένα με ορχηστρικά κομμάτια από πιάνο και φλάουτο σε σύγχρονο στυλ μουσικής. Σκοπός είναι η δημιουργία μιας μαγικής μελωδίας η οποία διεγείρει τον εγκέφαλο του μωρού.
Στα δισκοπωλεία της Ελλάδας υπάρχουν παρόμοιες σειρές από μουσικές επιλογές για μωρά. Αν λοιπόν ακούτε συστηματικά μουσική κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τότε είναι πολύ πιθανόν να γεννήσετε τον επόμενο Μότσαρτ.
Σεμινάριο
Για να γνωστοποιηθεί η χρησιμότητα της μουσικής κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά δημιουργήθηκε το σεμινάριο με τίτλο: «Μουσική στην Εγκυμοσύνη. Το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή του παιδιού», από τον μουσικό οίκο Φίλιππο Νάκα.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση για την σπουδαιότητα της ύπαρξης της μουσικής στην διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά τη γέννα. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θέματα που αφορούν την μουσική, την εγκυμοσύνη, την γέννηση αλλά και την ανατροφή ευτυχισμένων παιδιών, μέσα από ξεχωριστούς ήχους και μελωδίες. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Οι πόρτες του μουσικού οίκου Φίλιππου Νάκα θα είναι ανοιχτές το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. στην Ιπποκράτους 41. Εισηγητές θα είναι η Ελίζα Γιακουμάκη και ο Νίκος Καραμαλάκης.
Αν οι άνθρωποι άκουγαν μουσική από την αρχή της ζωής τους, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Με την συμμετοχή σας στο σεμινάριο μεγαλώνουμε την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, αύριο!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια