Ticker

6/recent/ticker-posts

Ένα τρισεκατομμύριο ιστοσελίδες!

Πόσες ιστοσελίδες υπάρχουν στο ίντερνετ; Να μια ερώτηση που οι περισσότεροι λέμε ότι μπορεί να απαντηθεί άμεσα. Κι όμως… Ουδείς μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή πόσες ακριβώς είναι οι σελίδες που υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Μόνο χοντροί υπολογισμοί μπορούν να γίνουν. Εκτός αν κάποιος άρχιζε την τεράστια δουλειά της καταγραφής.
Σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό Wired, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από ένα τρισεκατομμύριο (!) διαφορετικές σελίδες στο ίντερνετ. Αν ισχύει ο κανόνας ότι μία ιστοσελίδα έχει κατά μέσο όρο 60 διαφορετικές σελίδες, τότε ο αριθμός των sites και blogsπου μπορούμε να επισκεφθούμε όταν βρισκόμαστε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μας υπερβαίνει τα 160 δισεκατομμύρια.
Αυτή τη στιγμή μια ομάδα έρευνας από το World Wide Web Foundation, την υπηρεσία που ιδρύθηκε από τον Τιμ Μπέρνερς, ο οποίος πρωτοστάτησε και στην ίδρυση του ίδιου του ίντερνετ, ασχολείται με την καταγραφή των ιστοσελίδων. Ηδη έχει πάρει χορηγία ενός εκατομμυρίου δολαρίων από την Google και στοχεύει μέσα στο 2012 να δημιουργήσει έναν πρώτο παγκόσμιο «επίσημο» κατάλογο ιστοσελίδων. Ο κατάλογος αυτός θα ανανεώνεται στην αρχή μερικές φορές το χρόνο, όμως ο τελικός σχεδιασμός είναι κάποια στιγμή να επιτευχθεί η αυτόματη ενημέρωση, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουμε ποιες ιστοσελίδες υπάρχουν διαθέσιμες για το θέμα που ψάχνουμε…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια