Ticker

6/recent/ticker-posts

Ας γελάσουμε, μας κάνει καλό!

Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη, το γέλιο κάνει καλό στην καρδιά όσο και η άσκηση! Δεν είναι τυχαίο πως το αντίδοτο στην κατάθλιψη και τη μιζέρια είναι η ευχάριστη διάθεση και το χιούμορ! Γέλα λοιπόν μη φοβάσαι! Βάλε χιούμορ στη ζωή σου!
Όταν όλα γύρω μας καταρρέουν και νιώθουμε μετέωροι, ας κρατήσουμε μια διαφορετική στάση απέναντι σε αυτό που μας συμβαίνει.
Μπορούμε να διώξουμε το στρες και το άγχος αν υιοθετήσουμε έναν χιουμοριστικό τρόπο αντιμετώπισης. Είναι εκείνη η αίσθηση ελέγχου των συναισθημάτων μας που μας κάνει να δούμε τα πράγματα στην κωμική τους μορφή με δυνατότητα χειρισμού του στρες. Είναι σαν να ξεκουράζουμε το νου μας από τα προβλήματα και το άγχος. Το να διακωμωδούμε κάτι δυσάρεστο που μας συμβαίνει απομακρύνουμε από τον οργανισμό μας κάθε κακόβουλο συναίσθημα που μπορεί να μας κυριεύσει.
Το χιούμορ είναι το συστατικό της ζωής που την κάνει πιο ευχάριστη και πιο νόστιμη. Δεν είναι απαραίτητο να είναι έμφυτο. Αναπτύσσεται, καλλιεργείται. Υπάρχουν άνθρωποι που το χιούμορ είναι το κύριο χαρακτηριστικό του χαρακτήρα τους, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που δεν το έχουν κάνοντας προσπάθειες προς αυτήν την  κατεύθυνση και τα καταφέρνουν. Και είναι αυτοί οι άνθρωποι που πραγματικά πιστεύουν πως κάνει καλό. Είναι όμορφο να μπορούμε να γελάσουμε και με το πιο ασήμαντο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί στην καθημερινότητα. Είναι καλό να διατηρούμε την παιδικότητα μας και να απολαμβάνουμε αυτή την πλευρά της προσωπικότητάς μας. Η θετική διάθεση μας ευνοεί απέναντι στο αίσθημα του κυνισμού. Δεν είναι τυχαίο πως τα παιδάκια γελούν πάνω από 50 φορές την ημέρα.
Το χιούμορ είναι μια στάση απέναντι στη ίδια τη ζωή. Όταν κάποιος δεν παρουσιάζει απλά τα γεγονότα, τις καταστάσεις και τα πρόσωπα αλλά τα αντιμετωπίζει με μια διάθεση να διασκεδάσει μαζί τους. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος επικοινωνίας από το χιούμορ. Είναι η διάθεση να δημιουργηθεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα μέσα από το γέλιο. Είναι η διάθεση να κάνουμε τους γύρω μας να περάσουν όμορφα. Μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν. Όχι μόνο για να νιώσουν ευχάριστα αλλά και για να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό. Συνήθως αναζητούμε να έχουμε δίπλα μας φίλους και συντρόφους που έχουν αίσθηση του χιούμορ.  Και αυτή είναι η λέξη κλειδί: η αίσθηση του χιούμορ! Δεν είναι ανάγκη κάποιος να λέει ανέκδοτα, να κάνει αστεία ή να είναι ετοιμόλογος, αρκεί να έχει την αίσθηση αυτή που μπορεί να δημιουργήσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, μια ευχάριστη παρέα, μια ευχάριστη σχέση.
Σημαντικό ρόλο παίζει και ο αυτοσαρκασμός. Είναι η πεμπτουσία του χιούμορ. Ο άνθρωπος που έχει τη δυνατότητα να αυτοσαρκάζεται γνωρίζει πολύ καλά πώς να αντιμετωπίσει καταστάσεις. Έτσι αποδεικνύει  και την ωριμότητά του. Όταν αυτοσαρκαζόμαστε αποπνέουμε δύναμη και όχι αδυναμία. Δεν φοβόμαστε το χιούμορ αλλά το χρησιμοποιούμε σαν όπλο. Αν μπορούμε να γελάσουμε με τον εαυτό μας τότε είμαι σίγουρα άνθρωποι με αυτοεκτίμηση, διότι γνωρίζουμε και τα θετικά και τα αρνητικά μας σημεία και δεν φοβόμαστε να τα παρουσιάσουμε διακωμωδώντας τα. Οι άνθρωποι που παίρνουν τον εαυτό τους πολύ σοβαρά φοβούμενοι μην αντιμετωπιστούν ως αδύναμοι και ανώριμοι, τείνουν να γίνονται εσωστρεφείς και καταθλιπτικοί. 
Βάζουμε το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό στη ζωή μας για να την κάνουμε πιο όμορφη και ευχάριστη! Ας γελάσουμε λοιπόν, κάνει καλό!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια