Ticker

6/recent/ticker-posts

Η Λίμνη των Κύκνων, μια μαγική παράσταση

Ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια, μετατράπηκε σε ένα από τια πιο κλασσικά μπαλέτα στην ιστορία της Τέχνης.  Το Θέατρο Badminton φιλοξενεί την συγκινητική ιστορία των κοπελιών που παρέμειναν παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου, μέχρι  που ο καλός πρίγκιπας, ερωτευμένος με την πιο όμορφη από αυτές, να καταφέρει να λύσει τα μάγια με όπλο του, την αληθινή αγάπη. 
Στη Λίμνη των Κύκνων σήμερα, από τα μπαλέτα του σπουδαιότερου εν ζωή Ρώσου χορογράφου Γκριγκορόβιτς, ναι μεν ο χορογράφος κρατά τα καλύτερα στοιχεία της χορογραφίας των προκατόχων του Μάριους Λετιπά, Λεβ Ιβανόβ και Αλεξάντερ Γκόρσκι, αλλά εμπλουτίζοντάς τη με καινούρια στοιχεία, καταφέρνει να μετατρέψει το ύφος του μπαλέτου από παραμύθι σε ένα ρομαντικό μυθιστόρημα. Τέλος, χρησιμοποιεί την μουσική του Π. Τσαϊκόφσκι, που έχει γραφτεί αποκλειστικά για την συγκεκριμένη ιστορία, κάνοντάς την αθάνατη!
Η χορογραφία της Οντέτ, του πιο όμορφου κύκνου από όλες, ήταν εντυπωσιακή και άρτια εκτελεσμένη. Εκπληκτικές πιρουέτες, ανάλαφρα  χέρια – φτερά του κύκνου – ενώ τέλος μέσα από το χορό μπορεί να διακρίνει κανείς τα συναισθήματα απόγνωσης αλλά και τρυφερότητας που αισθάνεται η κοπέλα – κύκνος, καθώς της έχουν κάνει μάγια.
Ο πρίγκιπας Ζίγκφριντ, δυναμικός με επίσης εντυπωσιακή χορογραφία. Τρομερά εκφραστικός και γοητευμένος από την ομορφιά του λευκού κύκνου, είναι συνεχώς απορροφημένος στις σκέψεις του και ακολουθεί την Οντέτ. Εκπληκτική η χορογραφία στην Δεύτερη Πράξη, όπου εμφανίζεται ο κακόβουλος μάγος Ρόθμπαρτ, με τους μαύρους κύκνους και την Οντίλ - σωσία της Οντέτ – παίζοντας άστατα παιχνίδια στον πρίγκιπα.
Στο τέλος της ιστορίας, τα αληθινά αισθήματα που έχει ο πρίγκιπας Ζίγκφριντ για την Οντέτ, είναι τόσο δυνατά που σπάνε τα μάγια. Η χορογραφία κλείνει με τους κύκνους να μεταμορφώνονται σε όμορφες κοπέλες και με τον πρίγκιπα να κρατά στην αγκαλιά του την αγαπημένη του Οντέτ.
Εκτός όμως από τους πρωταγωνιστές της παράστασης και τα εντυπωσιακά σόλο τους, ξεχώρισε επίσης και η ομάδα των υπόλοιπων κύκνων, καθώς οι χορογραφίες τους πατούσαν γερά στους ρυθμούς των μελωδιών του Τσαϊκόφσκι. Υπήρχε απόλυτος συγχρονισμός στις κινήσεις τους, γεμίζοντας τη σκηνή του Θεάτρου και απορροφώντας τον θεατή στην φανταστική εικόνα της λίμνης με τους κύκνους.
Μία παράσταση κλασική, που γέμισε το μεγάλο χώρο του Badminton με θεατές όλων των ηλικιών, οι οποίοι ανταπέδωσαν το αξιοζήλευτο θέαμα που απόλαυσαν, με το θερμό τους χειροκρότημα και προσφέροντας μπουκέτα λουλούδια στους χορευτές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια