Ticker

6/recent/ticker-posts

Οι Άθλοι του Ηρακλή στο Μουσείο Γουλανδρή

Νέος κύκλος εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά Στους μύθους του Ηρακλή σήμερα μπορούμε να βρούμε τις αναζητήσεις του ανθρώπου παλαιότερων εποχών. Στην προϊστορία, ο άνθρωπος προσπαθεί να επιβιώσει. Κυνηγά άγρια ζώα, συλλέγει καρπούς, εξημερώνει την άγρια φύση. Αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα απηχούν οι μύθοι του Ηρακλή με τα ζώα και τα τέρατα.
Ο προϊστορικός άνθρωπος έχει την ανάγκη ενός συμπαραστάτη για να αντιμετωπίσει το φυσικό περιβάλλον, που του προκαλεί φόβο. Ο Ηρακλής εξοντώνοντας τα άγρια θηρία απαλλάσσει τον άνθρωπο από τους φόβους του.

Στόχος των νέων εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας είναι η μύηση των παιδιών στην έννοια της επιβίωσης στην άγρια φύση, με έναυσμα τα ζώα που αποτέλεσαν αντικείμενο άθλων του Ηρακλή.



Στο μουσείο τα παιδιά θα κληθούν:

- να φανταστούν τη ζωή στο παρελθόν,
- να παρατηρήσουν τα εκθέματα του Μουσείου,
- να συγκρίνουν τη ζωή τότε και τη ζωή σήμερα,
- να διακρίνουν το μύθο απ’ τη πραγματικότητα και
- να δημιουργήσουν ένα μικρό εικαστικό, με θέμα εμπνευσμένο από τους άθλους του Ηρακλή.

Στον 1ο Άθλο του Ηρακλή «Το λιοντάρι της Νεμέας» θα γίνει προσέγγιση των αιλουροειδών και θα τονιστεί η σημασία προστασίας της βιοποικιλότητάς τους από το σύγχρονο άνθρωπο.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Α΄ και Β΄ και Γ' Δημοτικού.


Ημερομηνίες εργαστηρίων έως και τον Δεκέμβριο του 2011:


* Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

* Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011
* Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ώρες έναρξης: 10:30, 12:30

Διάρκεια εργαστηρίων: 90 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 10 €

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Λίλυ Ιακωβίδου – Αλευρά (Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τμήματος) τηλ. 210-8015870 (εσωτ.527 & 581) Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 – 15:00, e-mail: lalev@gnhm.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια