Ticker

6/recent/ticker-posts

Εκτός βαρέων 170000 εργαζόμενοι

Στο καθεστώς των βαρέων θα παραμείνουν  όσοι έως το 2015 έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 12 χρόνια σε αυτά ,ενώ θα χάσουν τα δικαιώματά τους όσοι ανήκουν στον κλάδο επισιτισμού και τουρισμού.






Σύμφωνα με την Βραδυνή  θα εξαιρεθούν επίσης  διοικητικοί υπάλληλοι που  εργάζονται στη βαριά βιομηχανία,τη χημική και φαρμακοβιομηχανία,πλανόδιοι πωλητές ,οικιακοί βοηθοί ,κομμωτές,εργαζόμενοι σε πλυντήρια  αυτοκινήτων και γκαράζ,θερμαστές ,φορτοεκφορτωτές και οι εργαζόμενοι  στον χώρο της  ψυχαγωγίας.
Τα κριτήρια αφορούν  τη νοσηρότητα,θνησιμότητα  ή  το προσδόκιμο ζωής .
Στη νέα λίστα  εντάσσονται όλοι οι νοσηλευτές του Δημοσίου.
Δεν θίγεται  το συνταξιοδοτικό καθεστώς όσων έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα (4500 εκ των  οποίων τα 3600 στα ΒΑΕ) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015.

Όσοι βρεθούν εκτός λίστας  θα έχουν μείωση μισθού  από  50 έως  250  ευρώ μηνιαίως,θα επιβαρυνθούν  με 5  έτη εργασίας  για συνταξιοδότηση ,ενώ  οι συντάξεις  θα είναι μειωμένες κατά 20%.

Επίσης όσοι παραμείνουν στο καθεστώς από 1/1/2012   για την συνταξιοδότηση του θα πρέπει  να έχουν συμπληρώσει  το 60ο έτος αντί του 55ου.και για μειωμένη  το 58 αντί  του 53ου.

Το καθεστώς θα είναι ενιαίο  σε δημόσιο  και ιδιωτικό τομέα  ενώ θα καθιερωθεί  ανάλογο   καθεστώς και για ορισμένους ασφαλισμένους του ΟΓΑ πχ αγρεργάτες.

Πηγή: Βραδυνή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια