Ticker

6/recent/ticker-posts

Ελληνική μόδα: κι όμως επιμένει!

Παρά τις αντιξοότητες η 14η Athens Fashion Week έδωσε το παρών και φέτος
Mε τεράστια οικονομικά προβλήματα και χωρίς την παραμικρή κρατική χρηματοδότηση, η 14η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας βρήκε τον τρόπο να δώσει το παρών για μια ακόμη χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.
Μπορεί να έγινε υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων, το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ, ωστόσο τα χρήματα για τη διεξαγωγή της εξασφαλίστηκαν από κάποιους χορηγούς όπως η Swatch, και τις… τσέπες των διοργανωτών.

Επίσης, πολλοί ήταν αυτοί που δούλεψαν αφιλοκερδώς ώστε να μην διαλυθεί ένας θεσμός που αποτελεί ένα εργαλείο προώθησης της ελληνικής μόδας στο εξωτερικό, δεδομένου ότι η εξεύρεση αγοράς εκτός συνόρων ίσως και να αποτελεί μια λύση στις δοκιμαζόμενες ελληνικές επιχειρήσεις μόδας.

Παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη και του Πρύτανη της ΑΣΚΤ, Γιώργου Χαρβαλιά, έγιναν τα εγκαίνια της 4ήμερης διοργάνωσης που εκτός από επιδείξεις μόδας περιελάμβαναν αφιέρωμα στην εκπαίδευση της μόδας και τους νέους σχεδιαστές, κοινό σχετικό project πέντε εργαστηρίων της ΑΣΚΤ, έκθεση δημιουργιών 40 νέων σχεδιαστών απ’ όλη την Ευρώπη και Night Boutique με ελκυστικές τιμές.

Από το σώμα των επιδείξεων έλειψε η παραγωγική σχεδιαστική γενιά του σήμερα. Τις δημιουργίες τους έδειξαν κυρίως παραδοσιακοί οίκοι όπως Kathy Heyndels, Nikos-Takis, Aslanis και πολλά νέα παιδιά που ονειρεύονται μια θέση στο χώρο της ελληνικής μόδας.












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια