Ticker

6/recent/ticker-posts

Μαγνήτες Στρατός και Αστυνομία


ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ 10.591 ΜΑΘΗΤΕΣ

ΤΟΥΣ 10.591 -αριθμός ρεκόρ- έφτασαν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίοι έβαλαν ως πρώτη προτίμηση στο μηχανογραφικό δελτίο Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές με γνώμονα την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρουν.


Συγκεκριμένα,...
7.659 περσινοί τελειόφοιτοι της Γ' λυκείου είχαν στην κορυφή των προτιμήσεών τους 14 Σχολές που σχετίζονται με τον Στρατό, το Ναυτικό και την Αεροπορία, ενώ 2.932 υποψήφιοι «σταύρωσαν» ως κορυφαία επιλογή στο μηχανογραφικό τα τρία Αστυνομικά Τμήματα που λειτουργούν.
Τόσο οι Στρατιωτικές όσο και οι Αστυνομικές σχολές παραμένουν από τις ελάχιστες που οδηγούν με ταχύτητα και σιγουριά στον δημόσιο τομέα παρά τις προσλήψεις οι οποίες μειώνονται.


Στην κορυφή των προτιμήσεων φιγουράρει η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Σχολή Πλοιάρχων) με 2.451 υποψηφίους να το δηλώνουν στην κορυφή του μηχανογραφικού δελτίου. Ακολουθεί η Σχολή Ικάρων με 1.102 και η Σχολή Ευελπίδων με 777.


Εκατοντάδες υποψήφιοι διεκδίκησαν τις λίγες θέσεις που διατίθενται στα Στρατιωτικά τμήματα Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής και στο Οικονομικό.


Ανταγωνισμός
Ο έντονος ανταγωνισμός εκτόξευσε και πέρυσι τις πρώτες προτιμήσεις στα ύψη. Η μεγαλύτερη ζήτησε καταγράφηκε στο Οικονομικό με 897 πρώτες προτιμήσεις και ακολούθησε το Ιατρικό με 506. Αναφορικά με τις Αστυνομικές Σχολές, σχεδόν οι μισοί επέλεξαν το τμήμα Αστυφυλάκων το οποίο προσφέρει πολλές θέσεις (συνολικά 945), ενώ η βάση εισαγωγής δεν ξεπέρασε πέρυσι τα 13.633 μόρια. Έτσι, από τους 1.214 υποψηφίους που το επέλεξαν ως πρώτη προτίμηση, εξασφάλισαν την εισαγωγή τους σχεδόν 8 στους 10. Αντίθετα, ελάχιστοι ήταν οι εκλεκτοί που κατάφεραν να ανοίξουν τις «πύλες» της σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Συνολικά, 1.412 υποψήφιοι έβαλαν το τμήμα στην κορυφή του μηχανογραφικού. Από αυτούς όμως μόλις το 6,16% κατάφεραν να εισαχθούν, αφού οι θέσεις που δόθηκαν ήταν -για όλες τις κατηγορίες- 87, ενώ η βάση διαμορφώθηκε στα 17.982 μόρια.


Τέλος, εξαιρετικά χαμηλά είναι τα ποσοστά επιτυχίας και στο τμήμα Αξιωματικής Ελληνικής Αστυνομίας (Αστυνομικοί), αφού μόλις το 16,9% απ' όσους το επέλεξαν ως πρώτη προτίμηση κατάφεραν να εισαχθούν.


(ΕΘΝΟΣ 25/11/2011 – Σ.Λ.)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια