Ticker

6/recent/ticker-posts

Επιχείρηση . . . Αποδόμησης Ενόπλων Δυνάμεων

Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, αφού έθεσε τη χώρα υπό τριπλή κατοχή, αφού κατεδάφισε τις κατακτήσεις του ελληνικού Λαού που κέρδισε με αγώνες για ολόκληρο τον Εικοστό Αιώνα και αφού πολιτεύθηκε σύμφωνα με τις έξωθεν εντολές – διαλύοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Δημόσια Διοίκηση, τον παραγωγικό ιστό της χώρας, την αγορά και τους Μικρομεσαίους, έκρινε ότι… ήρθε η ώρα να αχρηστεύσει και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Και ναι μεν έβλεπε ότι και οι «εταίροι» του στην Ευρώπη και στελέχη του κόμματός του επιθυμούσαν και αξίωναν την απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία, αλλά, παρά ταύτα, επιχείρησε να μετατρέψει και το Στράτευμα σε πειθήνιο όργανο της καταστροφικής πολιτικής του. Σε βαθμό, μάλιστα, που εξανέστησαν και άνθρωποι του χώρου του.

Όπως, παραδείγματος χάρη, το περιοδικό «Επίκαιρα».

Τα οποία «Επίκαιρα» και εκδίδονται και γράφονται – κατά κύριο λόγο – από ανθρώπους που κινήθηκαν, που κινούνται και που θα κινούνται, λόγω παράδοσης και ιδεολογίας, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο για χρόνια θεωρούσαν ότι αποτελεί τη συνέχεια της «Δημοκρατικής Παράταξης».

Σε τελευταίο τεύχος τους (109) τα «Επίκαιρα» φιλοξενούν ρεπορτάζ (το οποίο στηρίζεται σε έγγραφα ντοκουμέντα ανεπίδεκτα αμφισβητήσεων) αναφορικά με την επιχείρηση εναντίον του Στρατεύματος και ολόκληρο το εξώφυλλό τους καλύπτεται από τον αποκαλυπτικό τίτλο – αναγγελία:

«ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ – ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 2011 – Ζητούσαν την αλλαγή δομής των Ενόπλων Δυνάμεων – ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΠΕΓΛΙΤΗ για την ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ – Διέρρεαν φήμες για πραξικόπημα αλλά έθεταν θέμα ακόμη και για πιθανή χρησιμοποίηση του Στρατεύματος κατά των εξεγερμένων πολιτών. Τι απάντησαν οι στρατηγοί και τους “αποκεφάλισαν”…»

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι αναλυτικό και αποκαλυπτικό. Και θέτει πολυεπίπεδα προβλήματα, τα οποία έχουν ως διαστάσεις τους:

• Την αμυντική επάρκεια της χώρας
• Την αποτρεπτική της ικανότητα
• Τη διαπραγματευτική της ισχύ
• Τις εθνικές προοπτικές προς Ανατολάς και Βορρά
• Την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος
• Την προετοιμασία του Στρατεύματος να χτυπήσει τους πεινασμένους γονείς και τα άνεργα αδέλφια του. Και,
• Τη μετατροπή του ένοπλου τμήματος του έθνους σε αντιλαϊκό εργαλείο μιας ξενοκίνητης δράκας φαιών και υπόφαιων συνωμοτών.

Καθίσταται φανερό ότι το ημιτελές πραξικόπημα στο Στράτευμα δεν είναι νοητό να παραμείνει, για λόγους ισορροπιών, αδιερεύνητο. Είναι απολύτως αναγκαίος ο έλεγχος, εις βάθος, των γεγονότων.

Και σε επίπεδο εσωτερικών ανακρίσεων από τις ίδιες τις Ένοπλες Δυνάμεις και σε επίπεδο Βουλής και σε επίπεδο Δικαιοσύνης. Ώστε, εγκαίρως, η φτέρνα της Λαϊκής Κυριαρχίας να πατήσει το αβγό του φιδιού, το οποίο επωάζεται και από ξένες δυνάμεις και από τους εδώ συνεργάτες τους – όποιο όνομα και αν έχουν.

Με το Στράτευμα και τη Δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να παίζει ατιμωρητί!


Διαβάστε  επίσης το :

''Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια!''   

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012



(Α.Τ. 18/11/2011 – ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια