Ticker

6/recent/ticker-posts

Τοξικά απόβλητα στην Αλίαρτο:Μεγάλες ευθύνες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από εδώ και πέρα

Πραγματοποιήθηκε την Τεταρτη 2 Νοεμβρίου 2011, στο Συνεδριακό κέντρο Αλιάρτου πλήρης ενημέρωση-συζήτηση από τον Δήμαρχο Κο Ντασιώτη Γεώργιο έπειτα από πρόσκληση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου της πόλης μας,για την παράνομη και εγκληματική απόθεση τοξικών αποβλήτων εντός των ορίων του Δήμου και τις ενέργειες που έχει αναλάβει τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι συναρμόδιες υπηρεσίες.

Τονίσθηκε ιδιαίτερα ο κίνδυνος άμεσης επίπτωσης στη δημόσια υγεία και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ η ΠΙΘΑΝΗ ΜΟΛΥΝΣΗ του υδροφόρου ορίζοντα που συνδέεται με την Υλίκη με καρκινογόνες τοξικές ουσίες.


Μεγάλη η ευθύνη των υπηρεσιών όσο αφορά τον έλεγχο των δειγμάτων που έχουν ληφθεί για τις προβλεπόμενες εξετάσεις και την προώθηση των αποτελεσμάτων αρμοδίως σε σύντομο χρόνο, πολύ δε μεγαλύτερη, του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ που πρέπει άμεσα να αναλάβει-χρηματοδοτήσει-αποκαταστήσει με επιστημονικές μεθόδους και ασφάλεια για τη Δημόσια Υγεία την μολυσμένη περιοχή.

Εξάλλου το ΥΠΕΚΚΑ  είναι συνυπεύθυνο όσο αφορά τον έλεγχο και διακίνηση τοξικών αποβλήτων.


Διαφορετικά ,αν τούτο δεν επιτευχθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα ,θα πρέπει όπως ακούσθηκε στη συζήτηση οι Δημότες Αλιάρτου να αντιδράσουν με κάθε νόμιμο τρόπο για να διαφυλάξουν τη Δημόσια Υγεία.


Δείτε εδώ τι έκαναν οι κάτοικοι ενός χωριού στην Ν. Αγγλία για νόμιμη απόθεση αποβλήτων . . .




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια