Ticker

6/recent/ticker-posts

Πρόγραμμα «ανάσα» για τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων

Μεγάλα είναι τα οφέλη από το μέτρο 133 για τις Ομάδες Παραγωγών Γεωργικών Προϊόντων, που θέλουν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους, να διοργανώσουν συνέδρια και γευσιγνωσίες.

Με το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, οι Ομάδες Παραγωγών, που έχουν έως 5 μέλη, μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση μέχρι 70.000 ευρώ σε διάστημα τριών ετών, αρκεί η δική τους συμμετοχή να ανέρχεται στα 30.000 ευρώ .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,Βαγγέλης Διβάρης, δήλωσε ότι προτάσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν και συνεταιρισμοί, εφ’ όσον έχουν Ομάδες Παραγωγών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλοι θα κριθούν από τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν, ενώ επιπλέον βαθμοί θα δοθούν σε Ομάδες Παραγωγών με έδρα ορεινές, μειονεκτικές, πυρόπληκτες, βαμβακοπαραγωγικές περιοχές κ.ά.

Σημειώνεται ότι σε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,Κώστας Σκανδαλίδης, οι Ομάδες Παραγωγών που μπορούν να ενταχθούν στο ευεργετικό μέτρο πρέπει να παράγουν ποιοτικά προϊόντα βιολογικής παραγωγής με βάση το κοινοτικό σύστημα ποιότητας στο πλαίσιο του Ε.Κ. 834/2007 του συμβουλίου.

Αλλιώς θα πρέπει να έχουν ενταχθεί σε σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Φυτική Παραγωγή (AGRO2) ή σε Σύστημα Διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας χοίρειου κρέατος (AGRO3) με βάση τα εθνικά συστήματα ποιότητας, που εφαρμόζονται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια