Ticker

6/recent/ticker-posts

Σχολή Ευελπίδων :Πρόταση αποπομπής του αρχηγού των τεταρτοετών της σχολής

H Δημοκρατία κινδυνεύει από έναν 22χρονο Εύελπι?
Το Κυριακάτικο Βήμα ,δημοσιεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο Αρχηγός των τεταρτοετών της Σχολής Ευελπίδων,προέβη σε συμπεριφορές τουλάχιστον απρεπείς για όσους συμμετείχαν και θυσιάστηκαν στο Πολυτεχνείο!*




Αξιωματικοί ο εύκολος στόχος
Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης

Το επεισόδιο με τον Αρχηγό της ΣΣΕ, έλαβε από κάποιες πλευρές, εντέχνως ή επιπολαίως, διαστάσεις πολλαπλασίως μεγαλύτερες της σοβαρότητάς του. Μέσα από υπερβολές, ανακρίβειες και συκοφαντική διάθεση επιχειρείται η μείωση προσώπων, η διαβολή, η κατασυκοφάντηση. Ανακάλυψαν… «χουντοσταγονίδια» στη ΣΣΕ(!!!). 
Επιπολαιότητα ή σκοπιμότητα; Θεωρώ ότι όλα αυτά εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας συκοφάντησης και σπίλωσης των ενόπλων δυνάμεων και ειδικώς του σώματος των αξιωματικών. Μια προσπάθεια που κρατά χρόνια. Το σύστημα εκμεταλλεύεται κατάλληλα κάθε ευκαιρία.
Για τον Εύελπι δεν λέω τίποτε πριν διευκρινισθεί το θέμα. Διότι μένει να αποδειχθεί αν τα πράγματα είναι όπως τα παρουσίασαν οι «αξιόπιστοι» φωστήρες της δημοσιογραφίας που τα πρωτοδημοσίευσαν, και εκείνοι που επιδιώκουν να συντηρήσουν ένα κλίμα… βομβαρδισμένου τοπίου. Αυτοί και όλοι οι… ομοειδείς των, που ποτέ δεν ενοχλήθηκαν από τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που παρακολουθούμε χρόνια τώρα από καθηγητές, φοιτητές, συνδικαλιστές και τόσους άλλους, μηδέ κάποιων πολιτικών εξαιρουμένων. Βεβαίως οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν ένα διαφορετικό χώρο, αλλά όλοι αυτοί που στο όνομα μιας φανταστικής «χούντας» επιδιώκουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να συντηρήσουν ένα κλίμα ανησυχίας στους Έλληνες πολίτες, σίγουρα προσφέρουν κακή υπηρεσία προς όλους.
Θα πω κάτι για τον ταξίαρχο, πατέρα του Ευέλπιδος. Γίνεται προσπάθεια να τον παρουσιάσουν με αρνητικά χαρακτηριστικά, για να φορτισθεί περισσότερο το κλίμα. Σε κάποιες ιστοσελίδες η κατάσταση ξεπέρασε την απρέπεια και έφθασε στα όρια της αθλιότητας και της φασίζουσας συμπεριφοράς. Είναι δε προφανές ότι ούτε καν τον γνωρίζουν. Ο στόχος είναι προφανής: βρήκαμε αξιωματικό – να τον λυντσάρουμε! Μάλιστα, αφού λόγω της ιδιότητάς του δεν μπορεί να αμυνθεί, τόσο το καλύτερο. Είναι εύκολος στόχος! 
Και όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Ο εν λόγω ταξίαρχος είναι ένας εκ καλυτέρων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού. Αξιωματικός υψηλής ποιότητας, εξαίρετος σε κάθε τομέα που χαρακτηρίζει έναν αξιωματικό: επαγγελματική κατάρτιση, ευρύτητα μόρφωσης, ήθος, διοικητική ικανότητα, πειθαρχικότητα και κυρίως εξαίρετου χαρακτήρα. 
Καλώ λοιπόν όλους τους… ευαίσθητους «δημοκράτες» να χαμηλώσουν τις κραυγές, και, επιτέλους, να σεβαστούν κάποιες στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές που έχουν να κάνουν με τα προσωπικά δεδομένα και τον σεβασμό της προσωπικότητας του κάθε ατόμου. Ακόμη και αν είναι… στρατιωτικός!


ΠΡΟΣΟΧΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ: ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ 28/11/2011


ΔΕΝ  ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ


Παγωμάρα επικρατεί στις Ενοπλες Δυνάμεις μετά την αποκάλυψη του «Βήματος της Κυριακής» για το πρωτοφανές περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων που επανέφερε μνήμες του απριλιανού πραξικοπήματος. Σε μία κίνηση με σαφή σημασία, ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Κ. Ζιάζιας επισκέφθηκε σήμερα τη Σχολή προκειμένου να ενημερωθεί από τον Διοικητή της, ταξίαρχος Γ. Αρβανίτη για την πορεία της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που ξεκίνησε κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλου.

Στους διαδρόμους του Πενταγώνου δεν έχει περάσει ασχολίαστο το γεγονός ότι ο πατέρας του πρώην, πλέον, Αρχηγού των Ευέλπιδων είχε πρωταγωνιστήσει πριν από σχεδόν 30 χρόνια σε ένα εξίσου πρωτοφανές περιστατικό με θύμα έναν πρωτοετή, τον οποίο μαζί με ορισμένους άλλους ξυλοκόπησε σοβαρά και είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τη Σχολή. Ο πατέρας, που σήμερα ηγείται της 50ης Ταξιαρχίας στο Σουφλί, χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί μαζί του πολύ καλός αξιωματικός,«αλλά δυστυχώς ουδείς γνωρίζει τι κρύβει η ψυχή του ανθρώπου».

Ηδη πάντως, από διάφορες πλευρές εντός ή στο περιβάλλον των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται ότι καταβάλλεται μία προσπάθεια να υποβαθμιστεί το περιστατικό με το αιτιολογικό ότι δεν πρέπει να γίνουν πολιτικάντικα παιχνίδια στην πλάτη του στρατεύματος. Ανθρωποι που έχουν περάσει από τον Στρατό Ξηράς σημειώνουν ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος που ελλοχεύει είναι να συγκαλυφθεί το γεγονός και να μην γίνει εις βάθος έρευνα».

Αλλη μία περίεργη συζήτηση που διεξάγεται αφορά στη σύνδεση που ορισμένοι κάνουν μεταξύ του περιστατικού στη Σχολή Ευελπίδων με τον πρώην Α/ΓΕΣ Φρ. Φράγκο. Ως γνωστόν, ο πρώην Αρχηγός έχει δικό του δίκτυο στον Στρατό Ξηράς και απολαμβάνει υψηλής δημοφιλίας. Δεν λείπουν όμως και εκείνοι που πιστεύουν ότι αποτελούσε, καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του, ανασταλτικό παράγοντα στη μεταρρύθμιση του Στρατού και ότι προσπαθούσε με κάθε τρόπο να περιορίσει τη δημοσιότητα οποιουδήποτε περιστατικού θα έπληττε την εικόνα του Στρατού και κατ' επέκταση τη δική του. Ορισμένες πηγές μάλιστα διατείνονται ότι αυτό γινόταν καθώς ο πρώην Α/ΓΕΣ δεν κρύβει τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

ΑΠΟ  ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ..........









*Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο αρχηγός, έδωσε εντολή να αποχωρήσουν από το αμφιθέατρο της Σχολής όλοι οι αλλοδαποί αλλά και οι Κύπριοι και στη συνέχεια έκανε ομιλία με μηνύματα κατά του Πολυτεχνείου και σαφώς υπέρ της Χούντας,καλώντας τους συναδέλφους του να τραγουδήσουν και σχετικό τραγούδι!

Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος με ανακοίνωσή του καταδικάζει το γεγονός και ο Α/ΓΕΣ έχει δώσει εντολή να γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να εξεταστεί το θέμα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώθηκε χθες βράδυ από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), για το προσβλητικό, προκλητικό και απαράδεκτο περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων και έδωσε εντολή να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα στις δέουσες ενέργειες.

Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές, ότι δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας. Αρχές, επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η Ελληνική Δημοκρατία και Κοινωνία". 

Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με απόλυτη σοβαρότητα και κυρίως να μην επιχειρηθεί οποιαδήποτε πολιτική εκμετάλλευση.Το κλίμα που είχε διαμορφώσει η κυβέρνηση G για...κίνδυνο πραξικοπήματος δεν μπορεί να υποστηριχθεί με τέτοιου είδους ανοησίες!

Πηγή

*Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνει σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα την 17η Νοεμβρίου 2011 στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ότι για το περιστατικό αυτό, έχει ήδη ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος, μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τα αρμόδια όργανα. Ο πρωταίτιος έχει απαλλαχθεί από τα Διοικητικά του καθήκοντα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής με το ερώτημα της αποπομπής του.







*Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άφωνη η χώρα παρακολουθεί μια συντονισμένη επιχείρηση συκοφάντησης και υπονόμευσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με την δήθεν ανακάλυψη «χουντικών» μεταξύ των 20χρονων και 22χρονων σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων.

Μια καθαρή σκευωρία που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον G να μιλάει στις Κάννες περί «πραξικοπήματος» και τον «αποκεφαλισμό», ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας μέχρι την χθεσινή ανακοίνωση του… αντιπροέδρου της Ν.Δ. και υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά και του ΓΕΣ, περί «πρωταιτίων»!

Δηλαδή ότι ο νεαρός Έυελπις, ήταν… «πρωταίτιος» και πίσω του βρισκόντουσαν και άλλοι!

Ειδικά η ορολογία της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το ΓΕΣ, φυσικά με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας περί «πρωταίτιου» παραπέμπει στις δίκες της χούντας του 1975, όπου είχαν δικαστεί οι «πρωταίτιοι του πραξικοπήματος».

Ουδέποτε από τότε μέχρι σήμερα σε επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση δεν έχει επαναχρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη λέξη και βέβαια αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Ένα καλό ερώτημα το οποίο θέτουν και οι αναγνώστες του defencenet.gr με δεκάδες τηλέφωνα και email είναι αν ο Δ.Αβραμόπουλος όντως «έπεσε στην παγίδα» από το Α/ΓΕΕΘΑ και το σύστημα Μπεγλίτη (αυτό θέλουμε να πιστεύουμε…) και εξέδωσε μια τέτοια ανακοίνωση, θέλοντας ταυτοχρόνως, κατά ορισμένους, να «πουλήσει και μια εκδούλευση» στο ΒΗΜΑ που έβγαλε το θέμα ή αν υπάρχει κάτι βαθύτερο.

Το οποίο «βαθύτερο» έχει να κάνει με έναν διάχυτο, στο σύνολο του νυν πολιτικού κόσμου, προβληματισμό από ορισμένα αδιαμφισβήτητα στοιχεία: Η δημοτικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι στο ζενίθ σε όλες τις δημοσκοπήσεις, φανερές και κρυφές, ως οι εγγυητές της ελευθερίας και της ομαλότητας και η δημοτικότητα των πολιτικών είναι στο ναδίρ.Χάνουν σε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη των πολιτών, συντριπτικά και βρίσκονται στην κορυφή, έχοντας περάσει στις δημοσκοπήσεις ακόμα και θεσμούς, όπως η Εκκλησία και η Δικαιοσύνη.

Όταν ακόμα και η Αριστερά με δηλώσεις των τριών κομμάτων της (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά) τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων των αποστράτων και κατά των πρόσφατων «αποκεφαλισμών» των στρατιωτικών, τότε είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό ότι το επίπεδο σεβασμού και η αξιοπιστίας των στρατιωτικών μέσα στην ελληνική κοινωνία σήμερα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, και μάλιστα χωρίς να… κουνήσουν ούτε το δακτυλάκι τους, απλά κάνοντας την δουλειά τους…

Αυτό όμως είναι αρκετό για να γίνουν οι ίδιοι εξαιρετικά δημοφιλείς σε μία κοινωνία που όλες οι αξίες καταρρέουν, αλλά και να αποκτήσουν εξαιρετικά ισχυρούς εχθρούς, πάλι χωρίς να το θέλουν και να το επιδιώκουν, όπως οι πολιτικοί ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, αλλά και η πολιτική και η οικονομική ελίτ που ανακάλυψε τον... νέο κίνδυνο κατά της Δημοκρατίας!

Από εκεί ξεκινά ένας πιο συγκεκριμένος προβληματισμός των πολιτικών, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης, ο οποίος εσχάτως έχει αγγίξει και τον χώρο της Ν.Δ., αλλά και του ΛΑΟΣ, από τελείως διαφορετική κατεύθυνση όμως: Η δημιουργία δύο νέων κομμάτων από απόστρατους, απειλεί να στερήσει κρίσιμα ποσοστά από ΝΔ και ΛΑΟΣ. Για τι ποσοστά μιλάμε; Για 1,5-2,5% εκλογική επιρροή και των δύο κομμάτων μαζί σε κάποιες δημοσκοπήσεις, μέχρι και 2-3% σε κάποιες άλλες. Ποσοστό όμως που θα αφαιρεθεί από αυτά τα δύο κόμματα και κυρίως από το κόμμα της Ν.Δ. Που μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ των 145 και των 151 εδρών στις επόμενες εκλογές.

Αυτό μπορεί να είναι μία καλή εξήγηση της πρωτοφανούς ανακοίνωσης του Δ.Αβραμόπουλου, που μόνο ένας Π.Μπεγλίτης θα μπορούσε να εκδώσει. Και παρά το γεγονός ότι ο Π.Μπεγλίτης βρίσκεται αυτή την στιγμή εκτός κυβέρνησης με προσωπικό βέτο του Α.Σαμαρά για όσα προκάλεσε στις Ε.Δ. με τα «πραξικοπήματα» και τους «αποκεφαλισμούς», εν τούτοις βλέπουμε να ακολουθείται η ίδια πολιτική από τον διάδοχό του, αντιπρόεδρο της Ν.Δ.!

Εκτός και αν πιστέψουμε ότι η Δημοκρατία κινδύνευε από έναν 22χρονο Εύελπι, ο οποίος όπως το defencenet.gr έχει αποκαλύψει, είχε στοχοποιηθεί ως ο «πρωταίτιος» -για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο του ΓΕΣ- της συντεταγμένης αποχώρησης των Ευέλπιδων από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Και ξαφνικά ο 22χρονος παρουσιάζεται περίπου ως ο νέος «Τεχέρο» (ο Ισπανός αξιωματικός… πρωταίτιος του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Ισπανία μετά τον θάνατο του Καουντίλιο Φράνκο).

Δηλαδή, αν πιστέψουμε τις ανακοινώσεις υπουργείου και ΓΕΣ, ο 22χρονος (για τον οποίο λέγονται τα καλύτερα λόγια τόσο για την στρατιωτική του κατάρτιση, τον επαγγελματισμό του, την προσήλωσή του στους στρατιωτικούς κανονισμούς όσο και για τα ηγετικά του καθήκοντα, εξ ου και Αρχηγός των Ευέλπιδων) ξαφνικά προχώρησε σε «ανταρσία» στην ΣΣΕ και άρχισε να βγάζει πύρινο λόγο υπέρ του πραξικοπήματος που έγινε 22 χρόνια πριν… γεννηθεί!

Για πόσο μαλ…κες περνάνε τους πολίτες για να έχουν την απαίτηση να πιστέψουν τέτοια πράγματα;

Σε ό,τι αφορά τα συντηρητικά κόμματα, αυτή η πολιτική είναι τουλάχιστον αφελής και μόνο ζημιές παρά κέρδη μπορεί να αποφέρει. Σε μια χώρα και μια κοινωνία που αναζητεί εναγωνίως ... σωτήρες, κάποιοι θεωρούν καλό να επιμένουν να τους αναδεικνύουν και να τους καταδεικνύουν, έστω με αρχικό κίνητρο την συκοφάντησή τους.

Χθες, η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών που έχουν στείλει μηνύματα, σε διάφορα blogs και sites, δεν ασχολούνταν για το αν ήταν αλήθεια ή όχι το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά απλά είχαν περιεχόμενο περίπου "Τιμή και δόξα στον Εύελπι"! 

Πέρα από τα παραπάνω, επί του θέματος και ακριβώς επειδή είναι πολύ σοβαρό, πρέπει να τοποθετηθούν τόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Η σιωπή τους, απλά θα επιβεβαιώσει το δεύτερο σενάριο: Ότι φοβούνται τους στρατιωτικούς, όχι για πραξικόπημα, αλλά ως υποψήφιους στις εκλογές…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



*Τέτοια γεγονότα θα πρέπει να θεωρούνται ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ και να μην τύχουν της όποιας πολιτικής εκμετάλλευσης από κόμματα και φίλια προσκείμενα προς αυτά έντυπα, με σκοπό να αμαυρωθεί η εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων, έναν από τους πλέον δημοκρατικούς θεσμούς στη σύγχρονη Ελλάδα, με προσήλωση στο πολίτευμα, απτή και μετρήσιμη συνεισφορά, πέραν της αγόγγυστης υπομονής δραματικών περικοπών στις αποδοχές τους, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς απεργίες, χωρίς «λευκές απεργίες» και άρνησης εκτέλεσης του καθήκοντος (αρκεί να περάσει κάποιος από δημόσια υπηρεσία το τελευταίο χρονικό διάστημα για να καταλάβει τι εννοούμε, όχι ότι έχουν άδικο να διαμαρτύρονται βέβαια)…

Ενδεχόμενη επίδειξη τέτοιας συμπεριφοράς δεν ωφελεί κανέναν, ειδικά αυτήν την κρίσιμη, οικονομικά και πολιτικά, χρονική περίοδο. Η παρορμητικότητα ενός νεαρού, δεν θα πρέπει να τύχει της οποιασδήποτε γενίκευσης, ούτε και να καταδικαστεί… στο πυρ το εξώτερο ένας νεαρός μόλις 22 ετών.

Ωστόσο, τα αυτονόητα είναι καλό να τονίζονται, ώστε να φαίνεται ότι υφίστανται και όχι ότι αμφισβητούνται. Είναι απολύτως δεδομένο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις τιμούν και σέβονται τη Δημοκρατία, όντας προστάτες του υπέρτατου αγαθού της εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Και αυτή η προσπάθειά τους θα πρέπει να βρίσκει σύμμαχο και συμπαραστάτη από το κράτος.

Οι δε, θυσίες στις οποίες υπόκεινται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα πρέπει να γίνονται εις μάτην. Αυτό επιτυγχάνεται όταν η υπόλοιπη κοινωνία και το πολιτικό σύστημα λειτουργεί με γνώμονα την πρόοδο, την Παιδεία, την ανάπτυξη, την αξιοκρατία, τη Δικαιοσύνη και τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών. Κι αυτό θα πρέπει να συμβαδίζει με την υπόλοιπη κοινωνία, αλλιώς θα υφίστανται πάντοτε κενά – πηγή προβλημάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια