Ticker

6/recent/ticker-posts

Πώς να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα με φυσικό τρόπο

Κάθε χειμώνα υποφέρουμε από κρυολογήματα και γρίπες. Πηγαίνουμε στο γιατρό, μας δίνει φάρμακα, ακολουθούμε την συνταγή, περνάνε τα συμπτώματα αλλά μετά από καιρό επανέρχονται. Καλοί οι γιατροί αλλά τίποτα δεν γίνεται αν δεν βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας. Οι κλασικές μέθοδοι της «μαμάς» πιάνουν πάντα.


Ξεκούραση

Η ανάπαυση, βοηθάει τον οργανισμό να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Για αυτό όταν είστε κρυωμένοι αποφύγετε να βγείτε από το σπίτι ή να κάνετε δουλειές. Μείνετε στο κρεβάτι με μια κουβέρτα κι απολαύστε την χαλάρωση και την ζεστασιά.

Γαργάρες

Έχετε βήχα κι ο λαιμός σας πονάει; Οι γαργάρες θα σας ανακουφίσουν. Παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού με αλάτι διαλυμένο σε ζεστό νερό, το τοποθετείτε στο στόμα σας κι αρχίζετε να κάνετε γαργάρες. Επαναλαμβάνετε τέσσερις φορές τη ημέρα. Ο πόνος θα υποχωρήσει. Επίσης, στο λαιμό κάνουν πολύ καλό το τσάι και το μέλι. Ειδικά αν τα συνδυάσετε. Για παράδειγμα βράζετε λίγο τσάι και ρίχνετε μέσα μία κουταλιά μέλι κι το αφήνετε να λιώσει. Αφού πιείτε το ρόφημα, θα διαπιστώσετε ότι ο λαιμός έχει «μαλακώσει».

Φύσημα της μύτης με τον σωστό τρόπο

Το συνάχι απαιτεί να φυσάμε την μύτη μας συνέχεια, προκειμένου να φύγει η βλέννα και τα μικρόβια. Προσοχή όμως στον τρόπο! Όταν φυσάτε την μύτη σας, προσπαθήστε να μην βάζετε πολύ πίεση, γιατί προκαλείται πόνος στα αυτιά. Με απαλό φύσημα, η βλέννα και τα μικρόβια φεύγουν. Επίσης, αν η μύτη σας είναι βουλωμένη, τρίβετε λίγη μέντα. Μυρίστε την για 5-10 λεπτά και η μύτης σας θα ξαναβρεί την οσμή της.
Ντους με ζεστό νερό

Το ντους με ζεστό νερό, αναζωογονεί τον οργανισμό. Ειδικά αν έχετε πυρετό, θα βοηθήσει να υποχωρήσει. Αφήνετε το ζεστό νερό να τρέξει πάνω σας και τρίβετε ελαφρά το σώμα σας με σαπούνι και σφουγγάρι. Αμέσως μετά θα νιώσετε πιο «ελαφρύ» το κορμί σας και η ευεξία θα έχει πάρει την θέση του πυρετού.

Ζεστές ή κρύες θερμοφόρες

Στα φαρμακεία υπάρχουν θερμοφόρες που ανακουφίζουν άμεσα και «ρυθμίζουν» την θερμοκρασία του σώματος. Μπορείτε όμως να φτιάξετε και μόνοι σας. Παίρνετε μια πετσέτα και τη βουτάτε σε λεκάνη με νερό που έχει βράσει στου 55 βαθμούς. Βγάζετε την πετσέτα και την τοποθετείτε στο μέτωπο σας. Μετά από λίγα λεπτά, θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια