Ticker

6/recent/ticker-posts

Μουσική πρωτοτυπία και χιούμορ από τους Voca People


Οκτώ performers «προσγειώνονται» από τον πλανήτη Voca στον άγνωστο πλανήτη Γη και «συνομιλούν» με τους παράξενους κατοίκους της, δηλαδή το κοινό του Badminton. Για να επιστρέψουν στον πλανήτη τους χρειάζεται να φορτίσουν τον φορτιστή του διαστημόπλοιού τους με… μουσική ενέργεια! Είναι δύσκολο να περιγράψουμε πως τα κατάφεραν, αλλά μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι μας προσέφεραν ένα πρωτότυπο μουσικό-θεατρικό θέαμα με πολύ χιούμορ! Το flowmagazine.gr βρέθηκε στην παράσταση που έδωσαν στις 5 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι οι «Voca People» είναι ένα συγκρότημα από το Ισραήλ το οποίο αποτελείται από 3 τραγουδίστριες (άλτο, μέτζο, σοπράνο), 3 τραγουδιστές (μπάσος, βαρύτονος, τενόρος) και 2 καλλιτέχνες του beatbox. Πρόκειται για… φιλικούς εξωγήινους, ντυμένους στα λευκά (ακόμα και τα πρόσωπά τους είναι άσπρα), εκτός από τα χείλη τους που είναι κατακόκκινα.

Διασκευάζουν διάφορα τραγούδια διάσημων καλλιτεχνών ανάλογα την χώρα στην οποία βρίσκονται, αλλά το mottoτους «Η ζωή είναι μουσική και η μουσική ζωή» παραμένει σταθερό όπου και αν βρίσκονται! Εμείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε μοναδικές διασκευές τραγούδια ξένων καλλιτεχνών όπως του Michel Jackson, της Madonna, των Nirvana και πολλών άλλων, αλλά και να τους ακούσουμε να παίζουν γνωστά κομμάτια, όπως το Misirlou από την ταινία Pulp Fiction.

Αυτό όμως που τους κάνει να ξεχωρίζουν, είναι ότι κατάφεραν να τραγουδήσουν και να παίξουν τα κομμάτια, χωρίς τη συνοδεία ορχήστρας! Δημιούργησαν με το ταλέντο τους (συγκεκριμένα με τις φωνές τους)ένα ευρύ φάσμα ήχων από διάφορα μουσικά όργανα όπως ντραμς, κιθάρες, τρομπέτες κ.α.. Αν και ουσιαστικά λοιπόν τραγούδησαν α-καπέλα, η μουσική τους ήταν τόσο δυνατή και πλούσια, ώσπου τελικά ξεχάσαμε ότι δεν υπήρχε πουθενά καμία κρυμμένη ορχήστρα! Όχι απλά το ξεχάσαμε, αλλά απολαύσαμε τον μοναδικό συνδυασμό των φωνών τους με τη βοήθεια της σύγχρονης τέχνης του beatbox.

Δεν ήταν όμως απλά ένα εντυπωσιακό μουσικό-φωνητικό θέαμα. Οι Voca People «έπαιξαν» με το κοινό του Badminton, ανέβασαν ανθρώπους πάνω στη σκηνή και με το χιούμορ τους μας έκαναν να γελάσουμε πολύ. Τελικά, μετά από περίπου 90 λεπτά τα άσπρα εξωγήινα ανθρωπάκια κατάφεραν με την μουσική και τη ζωντάνια του κοινού να φορτίσουν το φορτιστή του διαστημόπλοιού τους και μας αποχαιρέτησαν, επιστρέφοντας στον πλανήτη τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι η παραστάσεις των Voca People σε Ευρώπη και Αμερική γνώρισαν τεράστια επιτυχία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ενώ σε λιγότερο από ένα χρόνο τα βιντεάκια τους στο YouTube ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια θεατές. Ελπίζουμε αυτό το πρωτοποριακό «διαγαλαξιακό» μουσικό-θεατρικό θέαμα να «προσγειωθεί» ξανά σύντομα στην Ελλάδα.


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια