Ticker

6/recent/ticker-posts

Πως να φτιάξουμε οικολογικά στολίδια για το δέντρο

Τα Χριστούγεννα είναι πολύ κοντά και ήδη τα πρώτα δέντρα έχουν στολίσει τα σαλόνια. Υπάρχουν βέβαια ακόμα κάποιοι από εμάς που δεν καταφέραμε να στολίσουμε μέχρι τώρα. Παραμένει σταθερό το δίλλημα φυσικό ή τεχνητό Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Όποιο κι αν επιλέξετε πάντως έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε τα δικά σας οικολογικά στολίδια για το σπίτι. Με καθημερινά υλικά και άκρως οικονομικά μπορείτε να δώσετε μια χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα στο χώρο σας.


Στολίδια από πορτοκάλι

Θα χρειαστείτε 4-5 πορτοκάλια, αρκετά μοσχοκάρφια (γαρίφαλα), κορδέλες πάχους 1-2 πόντων
«Αγκαλιάζουμε» από τις τέσσερις πλευρές του το πορτοκάλι κάθετα με την κορδέλα, δημιουργώντας ένα κόμπο στην κορυφή του. Στα κενά που δημιουργεί η κορδέλα καρφώνουμε τα γαρίφαλα.
Πάνω από τον κόμπο φτιάχνουμε μια θηλιά και η μπάλα μας είναι έτοιμη.
Μπορούμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι που θα κάνουμε, να γράψουμε με τον ίδιο τρόπο τα μονογράμματα των καλεσμένων μας και να το τοποθετήσουμε μέσα στο πιάτο τους για να ξέρουν που να κάτσουν.



Χάρτινα στολίδια

Θα χρειαστείτε λεπτά χαρτόνια σε διάφορα χρώματα, μολύβι, ψαλίδι και τα κουπ πατ (φορμάκια που φτιάχνετε τα κουλουράκια) σας.
Σχεδιάζετε το περίγραμμα από τα κουπ πατ σας με το μολύβι στο χαρτόνι προσέχοντας να τα κρατάτε σταθερά και μετά κόβετε τα σχεδιάκια.
Με τον ίδιο τρόπο και στα αλλά χαρτόνια. Όταν είναι έτοιμα κάνετε μια τρυπούλα στην πάνω πλευρά του σχεδίου και περνάτε μια κλωστούλα.
Κάνετε ένα κόμπο με την κλωστή, το στολίδι σας είναι έτοιμο.


Στολίδια από κουκουνάρια

Μάζεψε κουκουνάρια που έχουν πέσει από πεύκα.
Περάστε την επιφάνεια τους με κόλα ατλακόλ και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη, για να αποκτήσουν χιονισμένη εμφάνιση (αποφεύγοντας έτσι τη χρυσόσκονη).
Μπορείτε να στολίσετε το δέντρο με αυτά ή να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.


Στολίδια από ζυμάρι 

Θα χρειαστείτε: μισή κούπα αλάτι, μισή κούπα νερό (συν 1-2 κουταλιές πιθανόν ανάλογα στο αλεύρι), μιαμιση κούπα αλεύρι
Ζυμώνουμε τα υλικά, φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη .
Μπορούμε να προσθέσουμε το χρώμα πριν τα ψήσουμε, χωρίζοντας την ζύμη σε μέρη και προσθέτοντας από μια τέμπερα σε κάθε μέρος.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα και δημιουργούμε χρωματιστές μπάλες.
Ανοίγουμε το ζυμάρι, με τα φορμάκια δημιουργούμε χριστουγεννιάτικα σχέδια και τα ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και είναι ζεστά και μαλακά… κάνουμε στην μέση της κορυφής τους μια τρυπούλα και περνάμε μια κλωστή. Είναι έτοιμα τα στολίδια μας.

Καλές δημιουργίες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια