Ticker

6/recent/ticker-posts

Κατάρρευση της συνωμοσίας: απαλλάχθηκε ο Εύελπις!

Ο Εύελπις ο οποίος κατηγορείται για τα όσα έγιναν στο αμφιθέατρο της Σχολής Ευελπίδων τη 17η Νοεμβρίου, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες με ψήφους 3-2.
Το Πειθαρχικό της Σχολής που εξέτασε τη υπόθεση  αποφάσισε  την αθώωσή του. Τον Εύελπι υπερασπίστηκαν δύο καθηγητές της Σχολής , τέσσερις απόστρατοι στρατηγοί κι ένας ιερέας.
Τώρα για να πάει η υπόθεση σε Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό θα πρέπει να προσφύγει η διοίκηση της Σχολής. Δεν υπάρχει όμως τέτοια πρόθεση όπως λένε οι πληροφορίες.


Σχόλιο του συναδέλφου Υπτγου ε.α. Ι. Παρίση με το οποίο και συμφωνώ απόλυτα: "Η είδηση είναι σωστή. Εκείνο το οποίο έχει τώρα σημασία είναι να ηρεμήσει η κατάσταση στη ΣΣΕ, αλλά και να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ανάλογες επιθέσεις στο μέλλον. Διότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα ασήμαντο γεγονός μεγιστοποιήθηκε σκοπίμως από κάποιους δημοσιογραφικούς και πολιτικούς χώρους.
Έχοντας παρακολουθήσει το όλο θέμα από την πρώτη ημέρα (και ως μάρτυς στο πειθαρχικό) μπορώ να διαβεβαιώσω για το υψηλό ηθικό τόσο του Αρχηγού που παραπέμφθηκε όσο και των λοιπών ευελπίδων. Δεν επεκτείνομαι σε άλλες λεπτομέρειες…
Ωστόσο θα πρέπει να μας προβληματίσει η γενεσιουργός αιτία, που δεν είναι άλλη από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου εντός του χώρου των ΕΔ. Ένας εορτασμός που μας προσέβαλλε και μας αγανακτούσε όλους (ή τουλάχιστον το σύνολο, διότι πάντα υπήρχαν οι… συνοδοιπόροι)
Ένα θέμα που εδώ και πολλά χρόνια έχει γίνει αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και εξ αντικειμένου διχάζει τον ελληνικό λαό, εισάγεται και εορτάζεται στις ΕΔ, οι οποίες (όπως όλοι συμφωνούν στα λόγια) πρέπει να τηρούνται μακριά από την πολιτική και τον κομματισμό και από ότι διχάζει τους Έλληνες.

ΕΑΑΣ Λάρισας

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Τι εννοεί ο στρατηγός Παρίσης; Πως προσβάλλει ο εορτασμός τους στρατιωτικούς; Ποιους και γιατί μετατρέπει σε «αγανακτισμένους»; Πως πρέπει να εορτάζεται μια τέτοια ημέρα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα στην ΣΣΕ;

    Η αναφορά στα γεγονότα της εποχής και η αξιολόγηση της εντολής προς τον Στρατό –και όχι την Αστυνομία- να διαλύσει την συγκέντρωση στο ΕΜΠ νομίζω ότι πρέπει να «διδάσκεται» στους υποψήφιους αξιωματικούς. Ακόμα κι αν η υπόμνηση μιας τέτοιας εγκληματικής ενέργειας «πληγώνει» το στρατιωτικό φιλότιμο των αξιωματικών, είναι παρόλα αυτά προτιμότερο αυτό από το να πληγώνεται –και κυριολεκτικά- το σώμα των πολιτών της χώρας μας.

    Η λογική του ότι κάθε αναφορά σε «άσχημες» στιγμές του παρελθόντος μας, του κοινού εθνικού παρελθόντος μας, μας «πληγώνει» οπότε πρέπει να αποφεύγεται, είναι ό,τι το χειρότερο για την εθνική και πολιτική αυτογνωσία μας. Δόξα τη ανεπάρκεια των ηγεσιών μας, πολιτικών και στρατιωτικών, έχουμε σωρεία εθνικών ηττών και αλληλοσπαραγμών τις οποίες όμως αντί να σπρώχνουμε κάτω από τα χαλί, πρέπει να αναλύουμε με ψυχραιμία και να μαθαίνουμε από τα παθήματα αυτά όσα οφείλουμε να πράττουμε ως πολίτες αυτής της χώρας και όχι χειροκροτούντα φανατικά πρόβατα.

    Είναι σοβαρή ένδειξη ανωριμότητας η επίκληση του παρελθόντος για την τεκμηρίωση της «αλήθειας» σημερινών θέσεων του καθενός μας και η αναμονή για εκδικητικό «δεύτερο γύρο», διότι η εξέλιξη των πραγμάτων –δήθεν- απέδειξε ότι εάν οι εξελίξεις ήταν διαφορετικές, θα είμαστε όλοι καλύτερα σήμερα.

    Η Ιστορία και η ζωή δεν δημιουργείται με «εάν» και υποθέσεις γενικώς και αορίστως. Τα ιστορικά γεγονότα επιζητούν την ήρεμη σκέψη μας και τον προβληματισμό μας και όχι την φανατική συνθηματολογία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σχόλια διαγράφηκαν γιατί έκαναν ευθεία παραπομπή σε συγγενικά πρόσωπα του Έυελπι τα οποία δεν είχαν καμία συμμετοχή στην υπόθεση. Όσοι είμαστε μέσα,έξω πάνω και κάτω ,δεξιά και αριστερά γνωρίζουμε ότι ατομική ευθύνη δεν σημαίνει ίχνος στηλίτευσης για γονείς και αδέρφια. Επίσης σε ατομική ευθύνη δεν επιβάλλεται συλλογική ποινή.
    Καλή πρόοδο στον Έυελπι,καλή αποφοίτηση, και να φθάσει ως ο άριστος μεταξύ των αρίστων που είναι, στα ψηλότερα αξιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΥΤΕ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΗΤΑΝ, ΟΥΤΕ ΕΥΘΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΚΑΝΑΝ, KAI ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ KAI ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΓΚΡΙΤΑ SITE ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΜΗ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΑΣ, ΤΟΤΕ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΑΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ξαναασχοληθούμε και μάλιστα σήμερα σε δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ: [...] Για την ανύψωση του ηθικού των ευελπίδων που απογοητεύονται από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας ακούστηκε «διασκευασμένος» ο χουντικός ύμνος στο αμφιθέατρο της Σχολής Ευελπίδων, ανήμερα την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτή ίσως να ήταν και η κυριότερη δικαιολογία που προέβαλε ο Αρχηγός της Σχολής, εύελπις της ΙV τάξης Χρήστος Π. Φαραντάτος[...] http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=442002&h1=true

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ; ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ. ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ. ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΙΟΨΗΦΗΣΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΟΧΙ ΡΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ. ΟΥΣΤ ΡΕ. ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο link http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/02/blog-post_4089.html αναφέρεται η περίπτωση πλαστοπροσωπίας, η οποία αφορά 2 ευέλπιδες 3ης Τάξεως (έπρεπε να ήταν τεταρτοετείς τώρα, ένας από Θεσσαλονίκη και ένας από Αργυρούπολη) που περάσαν πειθαρχικό διότι πήρε ο ένας την θέση του άλλου σε διαγώνισμα, και αντί να τους διώξουν τους τιμώρησαν αφηνοντάς τους στην ίδια τάξη. Νομίζω ότι αυτό εξηγεί και την οριακή (3-2) απόφαση για τον αρχηγό. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή