Ticker

6/recent/ticker-posts

Εκδήλωση «Memorial 2012»

Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια απουσίας ο θεσμός του «Memorial» πραγματοποιήθηκε ξανά, στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, συγκεντρώνοντας παράλληλα πολύ κόσμο. 

Όπως είναι γνωστό, η αγωνιστική εκδήλωση «Μemorial» διοργανώνεται για να τιμηθούν όσοι οδηγοί και συνοδηγοί των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου λείπουν πλέον από κοντά μας. Το πρώτο Memorial διεξήχθη το 1992, με το φετινό να είναι το 12ο. Η μεγάλη εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, με τη συνεισφορά του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (Σ.Ο.Α.Α.) και τη σύμπραξη του Συνδέσμου Βετεράνων Οδηγών Αγώνων (Σ.Β.Ο.Α.), αλλά και και την παρουσία αρκετών μελών του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Ιστορικού Αυτοκινήτου (Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α)

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και από τις 09:30 το πρωί οι οδηγοί προσήλθαν στην πίστα των Μεγάρων μαζί με τα «όπλα τους», προσφέροντας απλόχερα θέαμα και έντονες συγκινήσεις σε όσους φίλους του αυτοκινήτου (και ήταν πολλοί, ευχάριστα πολλοί) ήρθαν στο αυτοκινητοδρόμιο στο ραντεβού με το «Μemorial». 

Καλύτερη στιγμή της ημέρας η βόλτα που έκαναν στην πίστα ως συνοδηγοί έχοντας δίπλα τους έμπειρους οδηγούς αγώνων τα παιδάκια της «Κιβωτού του Κόσμου», για τα οποία σε διάφορα σημεία της πίστας υπήρχαν κουμπαράδες με εκείνα ως αποδέκτη. 

Κατόπιν, όσοι θεατές ήθελαν, κάθησαν στο δεξί μπάσκετ και γεύτηκαν «από μέσα» την γρήγορη οδήγηση μέσα σε πίστα. 

Στo τέλος της εκδήλωσης ο Σ.Ο.Α.Α. έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του και βράβευσε τρεις πολύ σημαντικούς ανθρώπους, που βοήθησαν τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό και συνέβαλαν από το δικό του μετερίζι ο καθένας στη διάδοση της ιδέας της Αυτοκίνησης στη χώρα μας: Tον δημοσιογράφο και ιδρυτή των 4Τροχών Κώστα Καββαθά, τον μηχανικό των ελληνικών αγώνων Χρήστο Βαλασόπουλο "Μπούμπη" και τον οδηγό αγώνων-μηχανικό Φίλλιπο Αντωνιάδη.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια