Ticker

6/recent/ticker-posts

Μηχανική και Τεχνολογία από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα

Η σειρά «ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ» παρουσιάζει την εξέλιξη στην «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. 
Η έρευνα αποκαλύπτει πλήθος στοιχείων στον τομέα της ανάπτυξης μιας μηχανικής και τεχνικής δυναμικής. Οι αρχαίοι Έλληνες εκτός από τα γνωστά επιτεύγματά τους στον παγκόσμιο πολιτισμό έβαλαν και τις βάσεις της σύγχρονης μηχανικής και τεχνολογίας. 

Η εκπομπή ζωντανεύει τα χαμένα μυστικά της γνώσης που έθεσαν οι Επιστήμονες και οι Εφευρέτες. Παρουσιάζονται τα σημαντικότερα από αυτά τα επιτεύγματα, όπως της υδραυλικής μηχανικής, που έλαβαν χώρα στην ΕΛΛΑΔΑ στη διάρκεια της Μυκηναϊκής περιόδου στην περιοχή της ΚΩΠΑΪΔΑΣ και χαρακτηρίστηκαν σαν τα μεγαλύτερα αρδευτικά έργα της Αρχαίας ΕΥΡΩΠΗΣ, καθώς και της μεταλλουργίας. 
Ακολουθεί εκτενής αναφορά για τη μεταλλευτική δραστηριότητα των μεταλλείων του ΛΑΥΡΙΟΥ, από τα αρχαιότερα μεταλλεία στον Ελλαδικό χώρο. Επίσης, τεχνικό επίτευγμα αποτελούν οι διαστάσεις και η κατασκευή των κοιλοτήτων των ελικοειδών πλυντηρίων Αρχαίοι Κάμινοι Τήξεως και ο διαχωρισμός του πολύτιμου αργυρούχου μόλυβδου και οι δεξαμενές στις οποίες συγκεντρωνόταν το νερό της βροχής και στις οποίες η χρήση του νερού ανακυκλωνόταν. 
Χρονολογία Παραγωγής / Πρώτης Εκπομπής 
Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 1992


Πηγή: ΕΡΤ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια