Ticker

6/recent/ticker-posts

Ξεκίνησε η συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας



Ξεκίνησε η συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία  και στις 25 Ιουλίου ξεκινά στη Θεσσαλία

Με αυξημένες αποδόσεις φέτος ξεκίνησαν στις 16 Ιουλίου τη συγκομιδή της βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία όσοι παραγωγοί παραδίδουν το προϊόν τους στην Ελαΐς Unilever στη Γαστούνη. 

Μπορεί η εταιρεία να μην έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα τιμές, όμως σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι τοματοπαραγωγοί στον ΑγροΤύπο αυτές αναμένονται στα ίδια επίπεδα με το 2011. 
Από την Τετάρτη 18 Ιουλίου, ξεκίνησε τις παραλαβές και η Ελληνική Εταιρεία Κονσερβών Α.Ε. Κύκνος η οποία ανακοίνωσε τις τιμές πριν από περίπου 10 ημέρες (με μέσο όρο στα 80-83 ευρώ τον τόνο και πρόθεση για απορρόφηση 20% επιπλέον ποσότητας σε σχέση με πέρυσι). 
Την ίδια στιγμή στη Θεσσαλία η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 25 Ιουλίου ενώ τελικά φέτος τομάτα εκτός από τον Νομικό θα παραλάβουν η βιομηχανία Ντάμαβαντ (80 ευρώ τον τόνο ανεξαρτήτως brix, μείον τα μεταφορικά), η ΤΟΜΑΤΟΛ (Λεβεντάκης στα Φάρσαλα) και η Ευρωπαϊκά Τρόφιμα (Λαδάς).
Η παραγωγή φέτος στην Ηλεία εκτιμάται ότι θα φθάσει περίπου τους 95.000 τόνους έναντι 80.000 τόνων που ήταν πέρυσι. Στη Λάρισα η φετινή παραγωγή εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 170.000 τόνους.

Πηγή: ΑγροΤύπος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια