Ticker

6/recent/ticker-posts

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εξαιρετικός ο Λεμπέσης προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού (Βίντεο)

Εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε ο Σπύρος Λεμπέσης ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού που θα γίνει το Σάββατο πετυχαίνοντας βολή στα 82,40 μ. που ήταν η δεύτερη καλύτερη στο γκρουπ του πίσω από το 84,47 μ. του Αντρέας Θόρκιλτσεν. Ο 25χρονος ρίπτης ξεκίνησε τον αγώνα του με βολή στα 81,80 μ. με το όριο να έχει οριστεί στα 82,00 μέτρα.




Με την εμφάνιση του αυτή δημιούργησε προσδοκίες για μια καλή εμφάνιση στον τελικό, ωστόσο και μόνο η συμμετοχή του εκεί αποτελεί ήδη μεγάλη επιτυχία. 
Αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή του Λεμπέση σε τελικού μεγάλης διοργάνωσης και η πρώτη της χώρας στο αγώνισμα σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2000 και το Σίδνει εκεί όπου είχε πάρει μέρος ο Κώστας Γκατσιούδης.
“Χρωστούσα κάτι στον εαυτό μου, από παλαιότερες διοργανώσεις. Στο ζέσταμα ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Εριχνα βολές στα 83,00 μ. με 84,00 μέτρα. Στον τελικό θα προσπαθήσω να πετύχω ανάλογες επιδόσεις. Να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ (83,02 μ.). Αν συμβεί κάτι τέτοιο σίγουρα θα είμαι ψηλά στην κατάταξη. Το μετάλλιο πιστεύω θα παίξει στα 84,00 μέτρα. Το επίπεδο είναι λιγάκι πεσμένο φέτος.Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν πολύ καλή. Ο κόσμος μου έδωσε ώθηση. Δεν παρασύρθηκα ”. Σε ερώτηση για το αν παρακολούθησε τον τελικό του Γκατσιούδη το 2000 στο Σίδνει, είπε: “Κάτι θυμάμαι από εκείνον τον αγώνα. Από τότε τον θαύμαζα. Ηταν σπουδαίος αθλητής μαχητής και πιστεύω πως σε πολλά πράγματα μοιάζουμε”. Ο Λεμπέσης είναι ο δεύτερος αθλητής μετά τον Κώστα Φιλιππίδη που παίρνει την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

ΣΕΓΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια