Ticker

6/recent/ticker-posts

Ιδέες για οικονομική Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν... και η ατμόσφαιρα επιβάλλει οικονομική και δημιουργική διακόσμηση! Ήρθε η ώρα να βάλετε λίγο χρώμα και ρομαντική διάθεση στη ζωή σας, διακοσμώντας τους χώρους του σπιτιού σας, χωρίς να μπείτε σε περιττά έξοδα. Βάλτε τη φαντασία σας σε λειτουργία και δημιουργήστε ένα ζεστό και εντυπωσιακό ντεκόρ δίπλα στο φωτισμένο έλατο. Οι παρακάτω ιδέες θα «ανανεώσουν» τα περσινά στολίδια σας και θα δώσουν άποψη στο σπίτι σας.

Στολίστε με διακοσμητικά... από τη φύση!
Κλαδιά από γκι και έλατα, κουκουνάρια βαμμένα σε χρυσό χρώμα και μούρα είναι λίγα από αυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Μπορείτε, είτε να τα συνδυάσετε με ένα κερί, είτε να δημιουργήσετε μια σύνθεση για να τοποθετήσετε στο κέντρο του τραπεζιού. Πολλοί γεμίζουν βάζα με κόκκινα λουλούδια, κλαδιά και νερό, αποδεικνύοντας οτι υπάρχει διακόσμηση εμπνευσμένη από τη φύση.
Ιδέες για οικονομική Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!Κρεμάστε Χριστουγεννιάτικα cookies στο δέντρο
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο τρόπο διακόσμησης, που χρησιμοποιείται περισσότερο στο εξωτερικό! Οι οικογένειες φτιάχνουν δεκάδες cookies μπισκότα, κάνουν μια τρύπα πάνω τους και με ένα σπάγκο τα κρεμάνε πάνω στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Για τους πιο συντηρητικούς όμως, προτιμότερο είναι να τα τοποθετήσετε πάνω σε ένα γυάλινο μπολ με κορδέλες και να τα βάλετε στο κέντρο του σαλονιού ή της τραπεζαρίας. Αν τα συνδυάσετε με καραμέλες ή ζαχαρωτά θα εντυπωσιάσετε και γευστικά....
Διακοσμήστε την πόρτα του σπιτιού σας
Φτιάξτε δικό σας στεφάνι με κορδόνια, σχοινιά, κορδέλες και κλαδιά από έλατα ή γκι! Κρεμάστε το στην εξώπορτα του σπιτιού σας και διακοσμήστε το με έξτρα κορδέλες, κουκουνάρια και στολίδια. Σίγουρα θα χαρίσει στο σπίτι σας μια Χριστουγεννιάτικη και ζεστή ατμόσφαιρα. Μη φοβηθείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη... αλλά προσέξτε να μην βγει υπερβολικό το αποτέλεσμα.
Ιδέες για οικονομική Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!Κάντε τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες... έργο τέχνης!
Γιατί να αφήσετε τις περσινές Χριστουγεννιάτικες κάρτες μέσα στο συρτάρι, όταν μπορείτε να δημιουργήσετε με αυτές ένα έργο τέχνης, αφιερωμένο στις γιορτές; Ένας τρόπος διακόσμησης είναι να κολλήσετε τις κάρτες πάνω σε ένα χρωματιστό χαρτόνι και να φτιάξετε ένα κολάζ, το οποίο είτε θα κρεμάσετε σε ένα τοίχο ή θα το τοποθετήσετε πάνω σε μια χάρτινη βάση στο τραπεζάκι. Εναλλακτικά, τρυπήστε τις κάρτες και περάστε μέσα μια κορδέλα μέσα από τα κενά, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη γιρλάντα. Στο τέλος, κρεμάστε τις κοντά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Περάστε κορδέλες γύρω από τα μαξιλάρια και τις καρέκλες
Πάρτε μερικές κόκκινες μεταξωτές κορδέλες και περάστε τις γύρω από τα μαξιλάρια σας, ώστε να μοιάζουν σαν δώρα Χριστουγέννων! Έτσι, θα δώσετε άποψη αλλά και χρώμα στους καναπέδες σας. Παράλληλα, αγοράστε μερικά κομμάτια ύφασμα και δημιουργήστε κόκκινους φιόγκους πίσω από τις καρέκλες. Μην παραλείψετε να βάλετε στο πίσω μέρος κολλητική ταινία για ασφάλεια.
Ιδέες για οικονομική Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!Κρεμάστε Χριστουγεννιάτικες κάλτσες στο τζάκι
Πρόκειται για την αγαπημένη συνήθεια των παιδιών σε παλιότερες εποχές. Ο Άη Βασίλης κατέβαινε από την καμινάδα και έβαζε τα δώρα μέσα στις Χριστουγεννιάτικες κόκκινες κάλτσες. Κρεμάστε τις διακοσμητικές κάλτσες πάνω από το τζάκι ή σε κάποια προεξοχή του σπιτιού, ώστε να προσφέρετε χαρούμενη διάθεση την παραμονή των Χριστουγέννων.
Ζωγραφίστε νιφάδες χιονιού πάνω στο τραπεζομάντιλο                             
Αν δεν έχετε ένα Χριστουγεννιάτικο τραπεζομάντηλο... μην αγχωθείτε! Πάρτε μπροστά σας ένα κάτασπρο τραπεζομάντηλο και με ένα ειδικό γκλίτερ με κόλλα ζωγραφίστε πάνω του νιφάδες χιονιού ή μικρά έλατα. Αφήστε το να στεγνώσει για αρκετές ώρες και αυτομάτως θα έχετε ένα καινούριο διακοσμητικό για το σπίτι σας.
Φέρτε στην επιφάνεια ξεχασμένες συλλογές
Αν έχετε παλιά φλιτζάνια της γιαγιάς σας ή τσαγιέρες με δίσκους και στολίδια που έχετε αφήσει μέσα στην αποθήκη σας... ήρθε η ώρα να τα φέρετε στο φως. Τα Χριστούγεννα αποτελούν την τέλεια στιγμή για να δώσετε σημασία σε αυτά τα στοιχεία και να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Να θυμάστε οτι ακόμα και τα παλιά στολίδια μπορούν να αλλάξουν εμφάνιση, αν εξοπλιστείτε με φαντασία και δημιουργικότητα...
flowmagazine

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια