Ticker

6/recent/ticker-posts

Ξεκίνησε το Παγκόσμιο Συνέδριο Σπόρων στην Αθήνα

Το project «Compass» βάζει σε εφαρμογή η διεθνής βιομηχανία σπόρων, προκειμένου να απαντήσει στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που περιορίζουν τη χρήση νεονικοτινοειδών στην επένδυση σπόρων....
Στο σχέδιο αυτό θα συστρατεύσει κατά κύριο λόγο μέλη της επιστημονικής κοινότητας και στη συνέχεια τους αγρότες, μέσω των οργανώσεών τους και τη βιομηχανία τροφίμων.
Στόχος είναι να τεκμηριώσει επιστημονικά τη μη επικινδυνότητα της χρήσης των νεονικοτινοειδών για τη φύση και στη συνέχεια να αποδείξει τα κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση τους, όπως η υψηλότερη παραγωγή πρώτων υλών για τρόφιμα και κατά συνέπεια την καλύτερη διατροφή του πληθυσμού της Ευρώπης, αλλά και το εισόδημα των αγροτών.

Όλα τα παραπάνω ανέπτυξε ο Γκάρλιχ φον Έσεν, γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σπόρων (ESA) κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Σπόρων, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 9 το πρωί στις 27 Μαΐου.

Η τελετή

Την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου έδωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βασίλης Παΐσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δύναμη της Ελλάδας να παραδίδει μαθήματα δημιουργίας αξίας με αγροτικά προϊόντα μικρής παραγωγής: «Είμαστε μία μικρή χώρα, με μικρούς αριθμούς από άποψη όγκων παραγωγής και εκτάσεων, αλλά μπορούμε μέσα από τους μικρούς αριθμούς να δημιουργούμε μεγάλη αξία στο αγροτικό προϊόν».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σπόρων (ISF), Τιμ Τζόνσον, καλοσώρισε τους σχεδόν 1600 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο και τους προέτρεψε να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες επαφές και γνωριμίες, ώστε να προχωρήσει παραπέρα η παγκόσμια γεωργία.

Ο γενικός γραμματέας της ISF, Μαρσέλ Μπρούινς, ανέπτυξε το τι θα περιλαμβάνει το Συνέδριο και ο εκπρόσωπος της Κίνας, στο τέλος, κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους στο Πεκίνο το 2014.

Η τελετή «ντύθηκε» μουσικά και... θεαματικά από το Χοροθέατρο «Δώρα Στράτου» με παραδοσιακή μουσική και χορούς από όλη την Ελλάδα.





http://www.agronews.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια