Ticker

6/recent/ticker-posts

Eνα παραμύθι για τις ασφαλείς πεταλιές των παιδιών

«Ο φίλος μου ο ποδηλατάκιας» είναι η ιστορία με τις περιπέτειες του Κωστάκη και του μαγικού του ποδηλάτου, που το έλεγαν Ποδηλατάκια.

Ένα e - book που αποτελεί έκδοση του Υπουργείου Yποδομών Μεταφορών και Δικτύων (YME) στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για τη μείωση των οδικών ατυχημάτων στη χώρα μας.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που παρουσιάστηκε επισήμως τον περσινό Μάρτιο (απ' όπου και το βίντεο που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία) αλλά είναι πάντα χρήσιμο στην ανάπτυξη Παιδείας Οδικής Ασφάλειας. Άλλωστε αν θέλουμε καλύτερο περιβάλλον και πιο ασφαλείς δρόμους οι αλλαγές πρέπει να ξεκινήσουν από τα παιδιά και από τη σωστή εκπαίδευσή τους.



Το e- book είναι διαθέσιμο δωρεάν Μπορείτε να το δείτε, να το διαβάσετε, να το κατεβάσετε (σε pdf), να το εκτυπώσετε και να το ακούσετε(υπάρχει και μουσική αφήγηση του βιβλίου). Γονείς, νονοί, θείοι, παππούδες και γιαγιάδες βρείτε το και μεταδώστε το στα παιδιά. Α, υπάρχει και στα αγγλικά. Είναι δε μία καλή ιδέα για δώρο εν όψει Χριστουγέννων. 

Ένα χρήσιμο e-book για την εκπαίδευση των παιδιών στα θέματα οδικής  ασφάλειας και οδήγησης ποδηλάτου













Εννοείται βέβαια ότι όλο το παραπάνω υλικό απευθύνεται και τους δασκάλους για την εκπαίδευση των μαθητών στα σχολεία.


Ο ποδηλατάκιας κεντρικός ήρωας του βιβλίου – τονίζει το Υπουργείο –  βοηθάει τα παιδιά με απλό και διασκεδαστικό τρόπο να κατανοήσουν και να  εφαρμόσουν τους βασικούς κανόνες της ασφαλούς και υπεύθυνης οδήγησης  κατά τη διάρκεια της βόλτας τους με ποδήλατο.







 Το κείμενο είναι της Κατερίνας Βαϊμάκη και η εικονογράφηση της Ρεβέκκας Βεδδέ. 




Τα Νέα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια