Ticker

6/recent/ticker-posts

''Ναι'' σ` ένα ''νέο χωριό'' 600 ατόμων είπε εν τέλει η Δημοτική Αρχή Λιβαδειάς πλησίον του Σ.Σ.

Σε εξέλιξη μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα κράτησε τελικά η συζήτηση του ενός και μοναδικού θέματος της τακτικής συνεδρίασης του ΔΣ του Δήμου Λεβαδεών (Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016) με τίτλο «συζήτηση και λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου , σχετικά με το αίτημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων,  στον ιδιωτικό χώρο ιδιοκτησίας ΤΕΡΛΑΝΑ Α.Ε , που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Λεβαδέων». Το θέμα μείζον, κορυφαίο όχι μόνο για την τοπική μας κοινωνία και κυρίως «πρωτόγνωρο» για το σύνολο της Αυτοδιοίκησης που βλέπει συνεχώς να λαμβάνονται αποφάσεις «γι` αυτήν, αλλά χωρίς αυτήν». 

 Το χθεσινοβραδινό ΔΣ με ένα και μοναδικό θέμα την έκφραση γνώμης για την δημιουργία κέντρου μεταναστών δίπλα στις γραμμές του τραίνου και ουσιαστικά μέσα στην «καρδιά» της άτυπης ΒΙ.ΠΕ μεταξύ Ορχομενού – Λιβαδειάς, πάνω στον πλέον τουριστικό άξονα Αθήνας – Λιβαδειάς – Αράχωβας – Δελφών, δεν διέφερε σε τίποτα απ` ότι έχει προηγηθεί σ` όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. 
 Οι δημοτικοί σύμβουλοι λογομάχησαν μέχρι τελικής πτώσεως,  η Δήμαρχος ουκ ολίγες φορές αναγκάστηκε να επέμβει για να εξηγήσει και να απαντήσει στα απανωτά ερωτήματα που της τέθηκαν, ο τοπικός Βουλευτής κ. Νίκος Θηβαίος δήλωσε με απόλυτο τρόπο πως «αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος για την φιλοξενία 1000 μεταναστών στην περιοχή της Λιβαδειάς» , ενώ η κοινή συνισταμένη των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων και των φιλοξενούμενων – προσκεκλημένων αιρετών και άλλων φορέων ήταν η πρόταση του Δήμου Λεβαδέων να περιορίσει τουλάχιστον τον αριθμό των ατόμων που θα έρθουν να εγκατασταθούν σύμφωνα με την κυβερνητική επιθυμία και πάνω απ` όλα η ανθρώπινη διαβίωσή τους!!! 

Η Δήμαρχος κατέληξε την συζήτηση μια την παρότρυνση – για άλλη μια φορά - για συναινετική απόφαση με μια σειρά επιχειρήματα, επαναλαμβάνοντας την πρότασή της να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες στο κτήριο του πρώην εκκοκκιστηρίου Καλαμπόκα (ιδιοκτησίας σήμερα της Eurobank) στην περιοχή του Σ.Σ. Λιβαδειάς (και όχι στον ιδιωτικό χώρο ιδιοκτησίας ΤΕΡΛΑΝΑ Α.Ε ) και με αριθμό φιλοξενίας… μέχρι 600 άτομα (αντί 1000 που ήταν η αρχική σκέψη) και να έχει ο Δήμος «το πάνω χέρι», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Περισσότερα εδώ στο orchomenos-press.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια